- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τραμπ: Θα αυξάνουμε τα πυρηνικά μας μέχρι Ρωσία και Κίνα «να λογικευτούν»
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τη Μόσχα ότι δεν τηρεί τη Συμφωνία για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι σκοπεύει να αναπτύξει το πυρηνικό οπλοστάσιό που διαθέτει η χώρα του προκειμένου να ασκήσει πίεση στη Ρωσία και την Κίνα.
«Μέχρι να λογικευτούν, οι ΗΠΑ θα αυξάνουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το σχόλιο αυτό απευθύνεται στη Ρωσία και την Κίνα. Κατηγόρησε επίσης, για άλλη μια φορά, τη Μόσχα ότι δεν τηρεί τη Συμφωνία για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς (INF) του 1987, από την οποία απείλησε ότι θα αποσυρθούν οι ΗΠΑ.
Από τη Μόσχα όπου βρίσκεται, ο σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον αρνήθηκε ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εκβιάσει τη Ρωσία απειλώντας ότι θα αποσυρθεί από τη συνθήκη αυτή. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την ανάπτυξη πυραύλων στην Ευρώπη που θα στοχεύουν τη Μόσχα, αν εγκαταλειφθεί η συνθήκη αυτή του 1987.
Μιλώντας στην εφημερίδα Kommersant, ο Μπόλτον είπε ότι οι παραβιάσεις της συνθήκης εκ μέρους της Ρωσίας ήταν εκείνες που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή. Επέμεινε, επίσης, ότι η Ρωσία παραβιάζει την INF εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια. Είπε ότι η Ουάσινγκτον έχει συζητήσει με τους συμμάχους της τις προθέσεις του προέδρου Τραμπ και ότι, μετά τη Βρετανία, μπορεί να εκφράσει τη στήριξή της και η Ιαπωνία.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε ότι αν εγκαταλειφθεί η συνθήκη, η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα για την ασφάλειά της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.