Κοσμος

Ρατσιστική επίθεση σε 77χρονη μαύρη γυναίκα σε πτήση της Ryanair (video)

Η απάντηση της εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tempo24 - Φωτιά σε σπίτι στην Αρόη

Αναστάτωση προκάλεσε επιβάτης της πτήσης Βαρκελώνη - Λονδίνο της Ryanair, όταν άρχισε να καθυβρίζει χυδαία μία μαύρη ηλικιωμένη γυναίκα επειδή καθυστέρησε να σηκωθεί από τη θέση της.

Το περιστατικό συνέβη, την Παρασκευή το απόγευμα, κατά τη διάρκεια πτήσης της Ryanair.

Όπως φαίνεται και στο video ένας μεσήλικας άντρας αρχίζει να επιτίθεται σε μία μαύρη 77χρονη  γυναίκα επειδή η ίδια άργησε να σηκωθεί από τη θέση της για να περάσει.

Όταν το περιστατικό γίνεται αντιληπτό από την κόρη της 77χρονης, του εξηγεί ότι η μητέρα του έχει κινητικό πρόβλημα και δεν μπορεί να σηκωθεί εύκολα, ωστόσο αυτός δεν πτοείται.

«Δεν με νοιάζει αν είναι ανάπηρη ή όχι – αν εγώ της πω να σηκωθεί και να βγει… θα βγει».

«Ελπίζω κάποιος να κάτσει δίπλα σου, επειδή εγώ δεν θέλω να κάτσω δίπλα σ’ εσένα και στο άσχημο πρόσωπό σου» συνεχίζει ο άνδρας.

Η γυναίκα άναυδη από όσα έχει ακούσει προσπαθεί να απαντήσει, ενώ εκείνη την ώρα έρχεται και μία αεροσυνοδός για να ηρεμήσει την κατάσταση αλλά πριν προλάβουν να μιλήσουν, ο άντρας συνεχίζει το παραλήρημά του:

«Μη μου μιλάς σε μια γ@@@ ξένη γλώσσα, ηλίθια άσχημη αγελάδα».

Στη συνέχεια παρεμβαίνει ένας άλλος άνδρας επιμένοντας να πετάξουν τον αυθάδη επιβάτη έξω από το αεροπλάνο. «Πετάξτε τον έξω επιτέλους! Πετάξτε τον, να ηρεμήσουμε!»

Τελικά μετά από αρκετή ώρα οι αεροσυνοδοί κατάφεραν να ηρεμήσουν τον άντρα και όταν το αεροπλάνο προσγειώθηθε, ο άντρας κατέληξε στα χέρια της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της Ryanair ανέφερε για το περιστατικό ότι «αναφέρθηκε στην αστυνομία του Essex και τώρα πια είναι  θέμα της αστυνομίας. Κανένα άλλο σχόλιο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ