- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαδούρο: ΗΠΑ και Κολομβία σχεδιάζουν να με δολοφονήσουν
«Για αυτό με αποκαλούν δικτάτορα, επειδή εναντίον ενός δικτάτορα όλα επιτρέπονται»
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει τη δολοφονία του και υποστήριξε πως ένας από τους εντολοδόχους της Ουάσινγκτον είναι η κυβέρνηση της Κολομβίας.
«Ο Λευκός Οίκος ανέθεσε στην Μπογκοτά τη δολοφονία του Μαδούρο», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Ο Μαδούρο δεν παρουσίασε κάποιο στοιχείο προς επίρρωση της κατηγορίας. Έχει ήδη καταγγείλει πως η Ουάσινγκτον βοήθησε εκείνους που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση εναντίον του με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα στο οποίο είχαν προσαρμοστεί εκρηκτικές ύλες την 4η Αυγούστου στο Καράκας, ενώ δεν παύει να επαναλαμβάνει πως οι ΗΠΑ διεξάγουν οικονομικό πόλεμο εναντίον της Βενεζουέλας.
Αμέσως μετά την επίθεση, ο Μαδούρο είχε κατηγορήσει τον απερχόμενο τότε πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ότι ήταν συνυπεύθυνος για αυτή την ενέργεια.
Την Πέμπτη είπε «ο θεός και ο λαός με προστατεύουν» και πρόσθεσε ότι εάν ο ίδιος «πάθει κάτι», η εργατική τάξη πρέπει να ξεσηκωθεί και να κηρύξει γενική απεργία.
Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Μαδούρο, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας σχολίασε ότι «η πολιτική των ΗΠΑ επιδιώκει μια ειρηνική, συντεταγμένη επάνοδο της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα και αυτό δεν έχει αλλάξει».
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαμηνύσει πάντως, και διά στόματος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι «όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι» σε ό,τι αφορά τη Βενεζουέλα.
Περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα από το 2015 ως σήμερα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, των ελλείψεων τροφίμων και φαρμάκων, του υπερπληθωρισμού και των βίαιων εγκλημάτων.
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα και διατείνονται ότι ο Μαδούρο είναι ένας δικτάτορας ο οποίος παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι υπεύθυνος για την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας με τα μεγαλύτερα επιβεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο.
Η Ουάσινγκτον και η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση Μαδούρο για τη «δολοφονία» ενός αντιπολιτευόμενου δημοτικού συμβούλου, του Φερνάντο Αλμπάν, αυτή την εβδομάδα. Το Καράκας ανακοίνωσε ότι ο Αλμπάν, που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση του Αυγούστου, αυτοκτόνησε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.