Κοσμος

Ινδονησία, τσουνάμι: «Είδες κανείς σας αυτό το μωράκι;» (video)

Η απεγνωσμένη αναζήτηση της Μέριλιν να εντοπίσει την ανιψιά στα συντρίμμια μιας ζωής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Indonesia tsunami: 'Have you seen this missing toddler?' - BBC News

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στη νήσο Σουλαουέζι της Ινδονησίας ανήλθε σε 1.407, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία διαχείρισης εθνικών καταστροφών.

Η κάμερα του BBC ακολουθεί την Μέριλιν στην απεγνωσμένη της προσπάθεια να βρει την μόλις δύο ετών ανιψιά της Γκρέις, η οποία παρασύρθηκε από τη δύναμη του παλιρροϊκού κύματος στο Παλού της Ινδονησίας. Η μικρή αγνοείται από την Παρασκευή που ο εγκέλαδος χτύπησε τη νησιωτική χώρα της Ασίας. «Είχε μια εκδήλωση στο Παλού και η μικρή είχε βγει για βόλτα στην παραλία με τη μαμά της. Χτυπήθηκαν από τα κύματα. Η μητέρα αμέσως κατάλαβε ότι έχασε το παιδί της. Η αδελφή μου χαροπαλεύει. Το μωρό δεν μιλάει ακόμα. Οι δύο μόνες λέξεις που λέει είναι 'μαμά'  και 'μπαμπάς'. Ανησυχώ».


Πέντε ημέρες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι, μονάχα τρεις άνθρωποι έχουν μέχρι σήμερα ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια του ξενοδοχείου Roa Roa στην Παλού.

Με τη βοήθεια συσκευών ανίχνευσης ήχου οι ομάδες έρευνας και διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν οποιονδήποτε ήχο που πιθανόν προέρχεται από εγκλωβισμένους επιζώντες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.