Κοσμος

Γυναίκες ενώνουν τις φωνές τους κατά του συντηρητικού δικαστή Μπρετ Κάβανο

Στην άλλη άκρη του ατλαντικού εξελίσσεται ένα θρίλερ με βαθιές προεκτάσεις σε θέματα δικαιοσύνης, διαφάνειας και σεξισμού

Αλκιβιάδης Σιαράβας
Αλκιβιάδης Σιαράβας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
times-up-kavanaugh-page-2018.jpg

Στην άλλη άκρη του ατλαντικού εξελίσσεται ένα δικαστικό θρίλερ με βαθιές προεκτάσεις σε θέματα δικαιοσύνης, διαφάνειας και σεξισμού. Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας ψήφισε υπέρ του διορισμού του συντηρητικού δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο διορισμός του Κάβανο, τον οποίο έχει προτείνει για την θέση αυτή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εγκρίθηκε με ψήφους 11 υπέρ έναντι 10 κατά.

Ο Κάναβο απασχολεί εκτενώς τον αμερικανικό Τύπο καθώς η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ, κατηγορεί τον υποψήφιο του Αμερικανού προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο για σεξουαλική επίθεση.

Η υπόθεση αυτή έχει ταράξει την κοινωνία και ο οργανισμός TIME’S UP για την προστασία και ασφάλεια των γυναικών πραγματοποίησε μια μεγάλη καμπάνια με ισχυρές δόσεις ακτιβισμού για να εγείρει το θέμα. Περισσότερες από 12 γυναίκες σήκωσαν τη φωνή τους και κάλεσαν τον δικαστή Κάναβο να αποσύρει την υποψηφιότητα του για το διορισμό. Η ενημερωτική αυτή καμπάνια πραγματοποιήθηκε έως τη μέρα της απόφασης και όπως φαίνεται η πρόσκληση τους δεν έγινε αποδεκτή.

Δείτε το βίντεο εδώ:

TIME'S UP Calls On Brett Kavanaugh To Withdraw His Nomination To The U.S. Supreme Court

Με δεδομένη την ανάγκη για διάδοση του μηνύματος προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως για να ασκήσει πιέσεις μέσω των Μέσων, o TIME’S UP αξιοποίησε ποικιλοτρόπως τα socialmedia. Με το #BelieveSurvivors άνοιξε μια συζήτηση ζητώντας από τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους και να πατάξουν τον σεξισμό.

Δίπλα τους στάθηκαν ισχυρές γυναίκες της ανατολικής ακτής, καλώντας και αυτές με τη σειρά τους να κρατήσουν την υπόθεση ψηλά στην επικαιρότητα και να ζητήσουν από τις γυναίκες να βρουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ