- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κριτική Μέρκελ σε Ρωσία και Κίνα για τη στάση τους στο συριακό
Μιλά για αποδυνάμωση του ρόλου του ΟΗΕ
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξής της, που δημοσιεύεται σήμερα, κατηγόρησε Ρωσία και Κίνα για τη στάση που τηρούν στη συριακή κρίση, προσάπτοντάς τους ότι αποδυναμώνουν την εξουσία του ΟΗΕ.
«Είναι πολύ λυπηρό που η Ρωσία κι η Κίνα αρνούνται από καιρού να υπάρξει μία κοινή στάση απέναντι στη συριακή σύρραξη. Αυτό αποδυναμώνει σημαντικά τον ρόλο που έχει ο ΟΗΕ σήμερα», δήλωσε η καγκελάριος στη συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Άουγκσμπουργκερ Αλγκεμάινε.
Η Μέρκελ επανέλαβε πως η χρήση χημικών όπλων στη Συρία «έχει σπάσει ένα ταμπού» και πως «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», αποκλείοντας παράλληλα και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μίας γερμανικής συμμετοχής σε πιθανή ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
«Η Γερμανία δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία στρατιωτική επέμβαση παρά μόνον εάν υπάρχει εξουσιοδότηση του ΟΗΕ. Κατά συνέπειαν, το θέμα μίας συμμετοχής του στρατού δεν τίθεται επί του παρόντος», επεσήμανε η καγκελάριος, η οποία στις 22 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί ενώπιον των ψηφοφόρων, οι οποίοι θα κρίνουν στις κάλπες εάν θα ανανενώσει την τρίτη της συνεχόμενη κυβερνητική θητεία.
Γ.Δ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Αποθέωσε τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την απόλυσή της
Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να επινοούν διαρκώς τον εαυτό τους
Μια 23χρονη Ιρανή αντιμετωπίζει ποινή θανάτου αλλά η διεθνής αριστερά και οι Παλαιστίνιοι σιωπούν
Τι προβλέπει το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Οι μεγάλες αποφάσεις μετατίθενται για αργότερα
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.