- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Σε κατάσταση επιφυλακής ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας
Ενόψει μιας ενδεχόμενης επέμβασης στη Συρία
Η Σαουδική Αραβία, η οποία στηρίζει τους αντάρτες που μάχονται τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει θέσει σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις της ενόψει μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης της Δύσης στη Συρία, ανέφεραν σήμερα καλά πληροφορημένες πηγές.
Το επίπεδο ετοιμότητας των σαουδαραβικών ενόπλων δυνάμεων τέθηκε στο "2" από "5" που ήταν μέχρι πρόσφατα, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μια στρατιωτική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Το ανώτατο επίπεδο είναι το "1". "Είναι αναγκαίο, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί", πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή και άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Ιορδανία, η Τουρκία και το Ισραήλ, έχουν αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεών τους.
Μια δεύτερη πηγή διευκρίνισε ότι ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας τέθηκε σε ετοιμότητα από την περασμένη εβδομάδα και όλες οι άδειες των στρατευσίμων ανακλήθηκαν.
Στο Κουβέιτ, πολλοί βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να τους ενημερώσει για το τι σχεδιάζει να κάνει ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν αντίποινα από ένα πλήγμα στη Συρία, όπως έγραψαν σήμερα οι τοπικές εφημερίδες. Σύμφωνα με την al-Watan ο πρωθυπουργός Τζάμπερ αλ Μουμπάρακ αλ Σάμπαχ συγκάλεσε κατεπειγόντως το υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη και έδωσε εντολή στον υπουργό Εσωτερικών Μοχάμαντ αλ Χάμαντ αλ Σάμπαχ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί μια ενδεχόμενη έκτακτη κατάσταση ανάγκης.
Η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλες σουνιτικές μουσουλμανικές χώρες έχουν ταχθεί υπέρ των σουνιτών ανταρτών που μάχονται το καθεστώς του Άσαντ, το οποίο από την άλλη στηρίζεται κυρίως από το Ιράν, τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και τους σιίτες του Ιράκ.
Γ.Δ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Αποθέωσε τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την απόλυσή της
Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να επινοούν διαρκώς τον εαυτό τους
Μια 23χρονη Ιρανή αντιμετωπίζει ποινή θανάτου αλλά η διεθνής αριστερά και οι Παλαιστίνιοι σιωπούν
Τι προβλέπει το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Οι μεγάλες αποφάσεις μετατίθενται για αργότερα
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.