- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Συναγερμός στην Κύπρο: Εξαφανίστηκαν δύο 11χρονα από το σχολείο τους
Από την Ελλάδα κατάγονται οι οικογένειές τους - Τι αναφέρουν μάρτυρες
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, αλλά και παγκύπρια μετά την εξαφάνιση δύο 11χρονων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς των δύο αγοριών είναι Έλληνες και οικογενειακοί φίλοι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας.
Μαρτυρίες για άντρα που τα πλησίασε
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστος άντρας ισχυρής σωματικής διάπλασης, ηλικίας περίπου 50-60 χρόνων και ύψους 1.70-1.75 μ., με δεμένο το χέρι πλησίασε κάποια στιγμή το πρωί τα δύο παιδάκια στο σχολείο.
Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ο μεσήλικας άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος, με αποτέλεσμα αυτά να τον ακολουθήσουν. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος ζήτησε από παιδιά βοήθεια για να μεταφέρουν κάτι, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν οι δύο μαθητές και από εκείνη τη στιγμή να έχουν χαθεί τα ίχνη τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άγνωστος άνδρας διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Στις έρευνες για εντοπισμό των παιδιών συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ τόσο στη Λάρνακα όσο και στο Αρχηγείο Αστυνομίας έχουν δημιουργηθεί Κέντρα Κρίσεως για τον χειρισμό της σοβαρής αυτής υπόθεσης.
Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στα οδοφράγματα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να περάσει με τα παιδιά στις κατεχόμενες περιοχές.
Στην πόλη της Λάρνακας έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για τα παιδιά τους και προσπαθούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.
Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λάρνακας 24804024 ή 24804016, με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.
Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων ο Υπουργός Παιδείας
Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας βρίσκεται ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος τυγχάνει ενημέρωσης για το πρωινό περιστατικό στο σχολείο.
Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης εκφράζει λύπη για το συμβάν και καλεί το κοινό αν γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να επικοινωνήσει άμεσα με την Γραμμή του Πολίτη στο 1460.
Εκφράζω τη λύπη μου για το συμβάν και καλώ το κοινό αν γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει άμεσα με τη Γραμμή του Πολίτη 1460.
— Kostas Champiaouris (@KChampiaouris) September 25, 2018
Σημειώνεται ότι μετά την εξέλιξη αυτή αναβλήθηκε η συνάντηση των εκπαιδευτικών με την Διϋπουργική για την κρίση στην Παιδεία.
Πηγή: philenews
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.