- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ιταλία απέρριψε σήμερα οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία χωρίς την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός «μιας πολιτικής λύσης μέσω διαπραγμάτευσης».
«Η Ιταλία δεν θα λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική λύση χωρίς την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε σήμερα η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο στο κοινοβούλιο.
Η υπουργός σημείωσε ότι έχει ήδη προταθεί να συγκληθεί το ΣΑ αύριο Τετάρτη και ότι το ΝΑΤΟ θα συζητήσει για τη συριακή κρίση την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Η Μπονίνο ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή στις 4 Σεπτεμβρίου μιας συνόδου σε επίπεδο υπουργών των χωρών μελών της ομάδας Φίλων της Συρίας και της συριακής αντιπολίτευσης, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον τόπο που θα διεξαχθεί αυτή.
«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη συριακή κρίση. Η μόνη λύση είναι μια πολιτική λύση μέσω διαπραγμάτευσης», υπογράμμισε η Μπονίνο.
Παρόλα αυτά ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας διευκρίνισε ότι οι ναυτικές και αεροπορικές βάσεις της χώρας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν από άλλες χώρες για πιθανές επιθέσεις εναντίον της Συρίας, υπό τον όρο ότι κάτι τέτοιο θα εγκριθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο.
Γ.Δ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
«Με αναγκάζεις να σου κάνω κακό» της έλεγε
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.