- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα πως πρόσθεσαν στον κατάλογο των κυρώσεών τους για τρομοκρατικές δραστηριότητες τέσσερα μέλη της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, η οποία ήδη έχει συμπεριληφθεί από την Ουάσιγκτον στις τρομοκρατικές οργανώσεις, αναφέροντας στο σκεπτικό της απόφασης την ενεργό βοήθεια που αυτοί προσέφεραν στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οι Χαλίλ Χαρμπ, Μοχάμεντ Καουθαράνι, Μοχάμεντ Μανσούρμ και Μοχάμεντ Καμπαλάν κατηγορούνται επίσης ότι υποστηρίζουν ισλαμιστές αντάρτες στο Ιράκ και ότι προσέφεραν οικονομική στήριξη σε διάφορες «φράξιες» στην Υεμένη, καθώς και σε «επικεφαλής των ενόπλων κλάδων που είναι υπεύθυνοι για τρομοκρατικές ενέργειες» στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Κύπρο, ή το Ισραήλ, αναφέρεται στη λεπτομερή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Σε αντίθεση προς τις διατυπώσεις ότι Χεζμπολάχ αποτελεί μία λιβανική "αντιστασιακή" οργάνωση , το παγκόσμιο δίκτυό της επιχειρεί να επεκτείνει την ζοφερή επιρροή της, όπως και την αντίστοιχη του κύριου υποστηρικτή της, του Ιράν, σε όλη τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής», υποστήριξε το υπουργείο.
«Είτε πρόκειται για την προώθηση ξένων μαχητών στην πρώτη γραμμή των μετώπων στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, είτε για την τοποθέτηση πρακτόρων της στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και αλλαχού, η Χεζμπολάχ παραμένει μία σημαντική τρομοκρατική απειλή σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Κόεν, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για την μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Με βάση τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό των κυρώσεων, τα περιουσιακά στοιχεία των τεσσάρων αυτών προσώπων στις ΗΠΑ θα δεσμευτούν.
Γ.Δ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σύγκρουση με φορτηγό
Αγωνία για τους περισσότερους από 3.000 αγνοούμενους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι πρώτες φωτογραφίες με το νεογέννητο παιδί του
Η συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν
Συναγερμός στις αρχές
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι Σοσιαλδημοκράτες φαβορί για μια ακόμα φορά στη Σουηδία
Κατασυκοφάντησε τους Μακρόν, αποθέωσε τον Πούτιν, τώρα κατηγορεί τη χήρα του Τσάρλι Κερκ για τη δολοφονία του. Έχει παραφρονήσει ή απλώς θησαυρίζει και γελάει με όσους την πιστεύουν;
Δηλώνει αθώος και αντιμετωπίζει ακόμη και θανατική ποινή
Νεκρός και ο σκύλος τους - Τα γράμματα που βρέθηκα γύρω από τα πτώματά τους
Επιπλοκές στην υγεία της 53χρονης μετά τη μεταμόσχευση πνευμόνων στην οποία υποβλήθηκε
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπαίνει στο στόχαστρο του Κιέβου η πολιτική αεροπορία
Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με πλήγματα εκατέρωθεν
Μετά την απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Λειψία
Έξι εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε επίθεση - Η Μόσχα εντείνει τα πλήγματα στο δίκτυο που αποτελεί ραχοκοκαλιά της χώρας
Αντίποινα για την αποτυχημένη προσπάθεια των Ιρανών να βάλουν νάρκες στα Στενά
Η νύφη φορώντας λευκό νυφικό διέσχισε τον διάδρομο, με το νερό να φτάνει μέχρι τους γοφούς της
Η γερμανική βιομηχανία πιέζει τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς για αυστηρότερη πολιτική απέναντι στην Κίνα
Μια αλλαγή που «ταρακουνάει» το τουριστικό μοντέλο του ήλιος-θάλασσα που είχαμε συνηθίσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.