- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συρία: Αποστρατικοποιημένη ζώνη στην Ιντλίμπ με απόφαση Πούτιν και Ερντογάν
Από τις 15 Οκτωβρίου
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν στη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ουδέτερης ζώνης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας με σκοπό το διαχωρισμό των στρατευμάτων του συριακού καθεστώτος από τις δυνάμεις των ανταρτών, με Τούρκους και Ρώσους στρατιώτες να περιφρουρούν τη ζώνη αυτή.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ερντογάν ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την απομάκρυνση όλων των βαρέων όπλων από την ζώνη και ότι οι ομάδες ανταρτών, όπως το Μέτωπο Νόσρα, πρέπει να απομακρυνθούν από την αποστρατικοποιημένη ζώνη πλάτους 15 - 20 χιλιομέτρων.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι δυνάμεις των δύο χωρών θα διεξάγουν συντονισμένες στρατιωτικές περιπολίες στα σύνορα της ζώνης αυτής.
Το καθεστώς αποστρατικοποίησης στην ζώνη θα ξεκινήσει να ισχύει από τις 15 Οκτωβρίου, ανέφερε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι είχε εποικοδομητικές και ουσιαστικές συνομιλίες με τον Ερντογάν, που διήρκησαν 4 ώρες.
Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει νέα στρατιωτική επιχείρηση δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της ενάντια στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.