Κοσμος

Τζορτζ Παπαδόπουλος: «Είχα ενημερώσει τον Έλληνα ΥΠΕΞ για την υπόθεση Τραμπ-Χίλαρι-Ρωσία» (video)

Ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου καταδικάστηκε για ψευδή κατάθεση στο FBI

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20008872.jpg
© EPA/Tasos Katopodis

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την καταδίκη «χάδι» έδωσε ο ελληνοαμερικανός πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ημερών και πρόστιμο 9.500 δολαρίων επειδή είπε ψέματα στον ειδικό ανακριτή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές του 2016. O ίδιος ο Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που είπε ψέματα ήταν για να προστατεύσει τον Τραμπ.

Στη συνέντευξη που έδωσε στον ελληνοαμερικανό Τζορτζ Στεφανόπουλος στο κανάλι του ABC ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ αποκάλυψε ότι θυμάται να έχει μιλήσει και ενημερώσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών το 2016 σχετικά με τους ισχυρισμούς των επαφών του από τη Ρωσία. «Ναι θυμάμαι», είπε συγκεκριμένα ο Παπαδόπουλος στον Στεφανόπουλο, «ότι το είπα και σε έναν άλλον ανώτατο διπλωμάτη, στον Έλληνα Υπουργό των Εξωτερικών. Του το είπα ανοιχτά».

Papadopoulos: Campaign 'fully aware' of my attempts to set up Trump-Putin meeting


Εν αντιθέσει ο Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν θυμάται να εξομολογήθηκε ποτέ στον Αυστραλό διπλωμάτη στη Βρετανία, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ότι η Ρωσία διέθετε «βρόμικα» στοιχεία για τη Χίλαρι Κλίντον. Αυτή η συνάντηση με τον Ντάουνερ αποτέλεσε το έναυσμα για την έρευνα του FBI σχετικά με την ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και είχε γίνει σε ένα πολυτελές μπαρ του Λονδίνου τον Μάιο του 2016.

Ο Παπαδόπουλος θυμάται ότι έπινε τζιν με τόνικ με τους συνδαιτυμόνες του, αλλά δεν θυμάται ποιοι ήταν. Ο Ντάουνερ μετέφερε αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες στην Καμπέρα, μία-δυο μέρες μετά τη συνάντηση. Στη συνέχεια άγνωστο πώς οι πληροφορίες έφτασαν στο FBI. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ