Κοσμος

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα Μακρόν

Μόλις το 29% των Γάλλων θεωρεί ότι είναι «καλός πρόεδρος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
macron23432.jpg
©EPA/JULIEN WARNAND

Κατά 12 μονάδες μειώθηκε η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Odoxa που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Τρίτης.

Ειδικότερα, 7 στους 10 Γάλλους έχουν πλέον αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο της χώρας, με μόλις το 29% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τον θεωρεί «καλό πρόεδρο». Ο Μακρόν χάνει διαρκώς πόντους μετά την αποχώρηση των δύο δημοφιλέστερων στελεχών της κυβέρνησής του: του Νικολά Ιλό και της Λορά Φλεσέλ.

Κατά 5 μονάδες υποχώρησε και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ (35%), σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη του Ιουνίου, την ώρα που το 64% (+5%) των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική άποψη για το πρόσωπό του.

Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 προσώπων 18 ετών και άνω, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος κυμαίνεται από 1,4% ως 3,1%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό των L'Express, France Inter και περιφερειακών ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ