- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δανία: Στα δικαστήρια ξανά ο Μάντσεν για την δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου
Στις 14 Σεπτεμβρίου η ετυμηγορία
Eνώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε σήμερα ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν για να εξεταστεί η έφεση την οποία έχει καταθέσει κατά της ποινής ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί πρωτοδίκως για τον φόνο και τον διαμελισμό του πτώματος μιας Σουηδής δημοσιογράφου, Κιμ Βαλ, πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του.
Τον περασμένο Απρίλιο ο Μάντσεν κρίθηκε ένοχος για τον φόνο και τον διαμελισμό του πτώματος της 30χρονης Κιμ Βαλ πάνω στο υποβρύχιό του στο λιμάνι της Κοπεγχάγης το 2017.
Οι δικηγόροι του έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση επί της καταδίκης του και το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει μόνο την απόφαση να του επιβληθούν ισόβια, κάτι που συνήθως έχει 15ετή διάρκεια στη Δανία.
Η ετυμηγορία αναμένεται να εκδοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.
Η Βαλ είχε συμφωνήσει με τον Μάντσεν να του πάρει συνέντευξη για λογαριασμό του αμερικανικού περιοδικού Wired με αφορμή τις προσπάθειες του εφευρέτη να στείλει πρώτος άνθρωπο στο διάστημα σε αυτοσχέδιο πύραυλο, κάτι που επιχειρούσε ταυτόχρονα και μια άλλη ομάδα στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε τον Απρίλιο στο δικαστήριο ο σύντροφος της δημοσιογράφου.
Η αστυνομία συνέλαβε τον 47χρονο Μάντσεν στις 11 Αυγούστου του περασμένου χρόνου όταν βγήκε στη στεριά χωρίς τη Βαλ.
Η Κιμ Βαλ είχε θεαθεί στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Εκείνος διασώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.
Αργότερα τον ίδιο μήνα, η αστυνομία ταυτοποίησε τον ακέφαλο κορμό της Βαλ, ο οποίος ξεβράστηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, ενώ τις επόμενες ημέρες οι αρχές εντόπισαν τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του θύματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Πώς έγινε η σημαντική αυτή ανακάλυψη
Τραγωδία στη Βιρτζίνια - Ο Τζάστιν Φέρφαξ πυροβόλησε τη σύζυγό του και έβαλε τέλος στη ζωή του
Παγκόσμια απειλή χαρακτήρισε τον Πούτιν ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μπέρδεψε εδάφιο της Βίβλου με κινηματογραφική ατάκα του Κουέντιν Ταραντίνο
Σφοδρό τροχαίο του κόστισε τη ζωή
Στο στόχαστρο πόλεις και άμαχοι
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Σφοδρή κριτική του ποντίφικα προς τους ηγέτες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολέμους
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Ορατός ο κίνδυνος ακυρώσεων πτήσεων το καλοκαίρι
Σαρωτικοί έλεγχοι μετά το λουτρό αίματος - Μπλοκάρονται εκατοντάδες λογαριασμοί στα social media
Ήταν προσκείμενο στο Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.