- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλη πτώση δέκα μονάδων σε διάστημα ενός μήνα κατέγραψε η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η οποία δείχνει ότι μόλις το 31% των Γάλλων εγκρίνουν τις ενέργειές του, έναντι 41% τον Ιούλιο.
Στη δημοσκόπηση αυτή του Ifop που διενεργήθηκε για το περιοδικό Paris Match και τον ραδιοφωνικό σταθμό Sud Radio η δημοτικότητα του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ μειώθηκε κατά τρεις μονάδες στο 35%.
Ο Μακρόν έχει δει τη δημοτικότητά του να πέφτει κάτω από το 40% σε πολλές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017 οπότε εξελέγη στην προεδρία.
Στη δημοσκόπηση του Ifop ο Μακρόν εμφανίζει ποσοστό χαμηλότερο από του σοσιαλιστή προκατόχου του Φρανσουά Ολάντ (32%) κατά την ίδια περίοδο της θητείας του, τον Σεπτέμβριο του 2013.
Μόνο το 32% των Γάλλων εκτιμά ότι ο Μακρόν «ακολουθεί σωστή οικονομική πολιτική», έναντι 68% που πιστεύει το αντίθετο. Το 22% εκτιμά ότι ο πρόεδρος «βρίσκεται κοντά στις ανησυχίες των Γάλλων».
Μετά τους κραδασμούς που προκάλεσε στην κυβέρνηση το καλοκαίρι το σκάνδαλο με τον πρώην σωματοφύλακα του Γάλλου προέδρου, τον Αλεξάντρ Μπεναλά, ο Μακρόν τώρα πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του έπειτα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του πολύ δημοφιλούς υπουργού Οικολογικής Μετάβασης Νικολά Ιλό.
Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση προχωρά τις τελευταίες ημέρες σε μια αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος με την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος στην πηγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.