- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Είναι καιρός ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου να σταματήσει να λαϊκίζει για το φτωχό λαό, αλλά να βοηθήσει έμπρακτα, με ορισμένα από τα εκατομμύρια, τα οποία έχει συσσωρεύσει ως επιχειρηματίας».
Αυτό ήταν το πιο αιχμηρό σημείο από τη γραπτή απάντηση του κ. Δημήτρη Χριστόφια, πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρώην Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο. Στη δήλωσή του ο κ. Χριστόφιας λέει επίσης πως δεν του προκαλεί έκπληξη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου και η αναφορά του στο όνομα του, αφού εκείνος «συνήθως ανοίγει το στόμα του, αδυνατώντας να ελέγξει τι λέει η γλώσσα του… Η υπομονή έχει και τα όρια της και γι’ αυτό πρέπει να πάψει να προκαλεί το φτωχό λαό… Το πρόβλημα των τραπεζών», διευκρίνισε ο κ. Χριστόφιας, «το έχουν δημιουργήσει οι διοικήσεις και διευθυντικά στελέχη των τραπεζών, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο ίδιος» (ο Αρχιεπίσκοπος).
Η χτεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, που προκάλεσε την απάντηση του κ. Χριστόφια, ήταν: «Πιστεύω ότι στο τραπεζιτικό θέμα, τόσο των τραπεζών όσο και του συνεργατισμού, ό,τι δεν κατάφερε ο κ. Χριστόφιας να ισοπεδώσει, άφησε τον κ. Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να το ισοπεδώσει».
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
«Με αναγκάζεις να σου κάνω κακό» της έλεγε
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.