Κοσμος

Ο αιρετός ταξιτζής της Νορβηγίας (video)

Ο πρωθυπουργός «έπιασε» το τιμόνι για να «ψαρέψει» γνώμες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
47221-97867.jpg

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, φόρεσε μαύρα γυαλιά ηλίου, έκατσε πίσω από το τιμόνι και προσποιήθηκε για ένα απόγευμα τον ταξιτζή ώστε να ακούσει με τα ίδια του αυτιά τη γνώμη των Νορβηγών για την ηγεσία του. Όπως είπε το ταξί είναι το μόνο μέρος όπου οι άνθρωποι μιλούν με ειλικρίνεια για όλα. «Είναι σημαντικό για μένα να ακούσω τι πραγματικά πιστεύει ο κόσμος και αν υπάρχει ένα μέρος που οι άνθρωποι πραγματικά λένε αυτό που σκέφτονται, αυτό είναι το ταξί», γράφει το σχόλιο της ανάρτησης του σχετικού βίντεο στο Facebook.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ αποκάλυπτε την ταυτότητά του και την πραγματική ιδιότητα στο τέλος της κούρσας. Μια κρυφή κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τις συνομιλίες και τις οδική συμπεριφορά του πρωθυπουργού με τους κατοίκους του Όσλο. Αποσπάσματα από τις συνομιλίες θα χρησιμοποιηθούν σε βίντεο για την προεκλογική εκστρατεία επανεκλογής του Στόλτενμπεργκ στις επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η ιδέα ανήκει σε διαφημιστική εταιρεία. Η πλειονότητα των πελατών αμέσως υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οδηγό του ταξί. Οι περισσότεροι τον αναγνώρισαν. Χαρακτηριστικά ένας πελάτης είπε: «Από αυτή τη γωνία είσαι φτυστός ο Στόλτενμπεργκ». Ένας άλλος δήλωσε τυχερός που τον συνάντησε γιατί ούτως ή άλλως σκόπευε να του στείλει μια επιστολή. Η κουβέντα εννοείται επικεντρώθηκε στην πολιτική.

Λ.Χ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ