- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραιτήθηκε υπουργός για να αφιερωθεί η γυναίκα του στην καριέρα της
Κι όμως συμβαίνει και αυτό σε πολιτισμένες κοινωνίες
Όταν μιλάμε για ισότητα των δύο φύλων, μάλλον το παράδειγμα του νορβηγού υπουργού Μεταφορών θα πρέπει να αποτελέσει «φάρο» για κάθε κοινωνία.
Ο λόγος είναι ο Νορβηγός υπουργός Μεταφορών Κέτι Σόλβικ-Όλσεν, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πως παραιτείται για να δώσει, για έναν χρόνο, προτεραιότητα στην καριέρα της ιατρού συζύγου του.
«Ήταν φανταστικό το ότι ήμουν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και, στην πραγματικότητα, θα συνέχιζα ευχαρίστως όλη μου τη ζωή», δήλωσε ο Σόλβικ-Όλσεν, μέλος του δεξιού αντιμεταναστευτικού Κόμματος της Προόδου ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή από το 2013.
«Όμως έφθασα τώρα σ' ένα σταυροδρόμι στη ζωή όπου είναι η σειρά της γυναίκας μου να ακολουθήσει το όνειρό της. Πρόκειται για κάτι που είχαμε συμφωνήσει πριν από πολλά χρόνια», εξήγησε στο τηλεοπτικό κανάλι TV2 Nyehetskanalen.
Η γυναίκα του, η Τόνε Σόλβικ-Όλσεν, δέχθηκε για έναν χρόνο θέση ιατρού σ' ένα νοσοκομείο παίδων στις ΗΠΑ, όπως διευκρίνισε.
Η απόφαση αυτή χειροκροτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αξιοσέβαστη», «ένα φανταστικό παράδειγμα», αντέδρασαν οι χρήστες του Ίντερνετ.
Πρωτοπόρος στο ζήτημα αυτό, όπως και οι άλλες σκανδιναβικές χώρες, η Νορβηγία βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από την Ισλανδία στην τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας Τέργε Σεβίκνες, επίσης του Κόμματος της Προόδου, θα πρέπει κι αυτός να παραχωρήσει το χαρτοφυλάκιό του για να αφιερωθεί σε τοπικές πολιτικές δραστηριότητες.
Οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού επιβεβαίωσαν πως αύριο Παρασκευή θα ανακοινωθεί ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός, χωρίς να διευκρινίσουν τη φύση των αλλαγών.
Το Κόμμα της Προόδου συμμετέχει από το 2013, δίπλα στους συντηρητικούς της πρωθυπουργού Έρνα Σόλμπεργκ, σ' έναν συνασπισμό που διευρύνθηκε έκτοτε με το μικρό κεντροδεξιό Φιλελεύθερο Κόμμα. Και στους τρεις αυτούς σχηματισμούς ηγούνται γυναίκες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η δημιουργία κέντρων κράτησης σε τρίτες χώρες και η αυστηροποίηση των απελάσεων
Θερμή υποδοχή του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Λουκασένκο - Ενισχύεται το αντιδυτικό μέτωπο
Νέα πυρά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέσω ανάρτησής του στο Truth Social
Τα αναμενόμενα αντίποινα του Ιράν και ο ρόλος της Ρωσίας
«Ήταν ένα ευγενικό και έξυπνο παιδί», δήλωσε πηγή στο Page Six
Σε περίπτωση αμερικανικής χερσαίας εισβολής το Ιράν θα ανοίξει «νέο μέτωπο»
Η σκέψη δημιουργίας ενός διεθνούς «άξονα λογικής» αποκτά χαρακτήρα επείγοντος, λαμβάνοντας υπόψη το αδιέξοδο Τραμπ στο Ιράν
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.