Κοσμος

Από αυτοκτονία ο θάνατος της «Λόις Λέιν»

Η ηθοποιός Μάργκο Κίντερ ήταν το κινηματογραφικό κορίτσι του Σούπερμαν, Κρίστοφερ Ριβ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
marfot1.jpg
IMDB/© 1987 - Warner Bros

Σε αυτοκτονία οφείλεται τελικά ο θάνατος της πρώτης Λόις Λέιν, της ηθοποιού Μάργκο Κίντερ, που πέθανε τον περασμένο Μάιο.

Αν και αρχικά είχε ειπωθεί ότι η Κίντερ είχε πεθάνει ήρεμα στον ύπνο της στα 69 της χρόνια, ο ιατροδικαστής Ρίτσαρντ Γουόρντ απεφάνθη την Τετάρτη ότι η ηθοποιός αυτοκτόνησε παίρνοντας υπερβολική δόση ουσιών σε συνδυασμό με αλκοόλ.

Σε  δήλωσή της, η οικογένεια της Κίντερ παρότρυνε «αυτούς που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, εθισμό και ή αυτοκτονικές τάσεις να αναζητήσουν την κατάλληλη παροχή συμβουλών και θεραπείας».

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, δεν θα κυκλοφορήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατο της ηθοποιού καθώς η οικογένεια ζήτησε να σεβαστεί το κοινό την ιδιωτική της ζωή.

Η Μάγκι ΜακΓκουέιν, η κόρη της Κίντερ από τον πρώην σύζυγό της, τον συγγραφέα Τόμας ΜακΓκουέιν, δήλωσε όταν έμαθε ότι η μητέρα της αυτοκτόνησε ότι «είναι μεγάλη ανακούφιση που η αλήθεια αποκαλύφθηκε».

«Είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς, ώστε να μην υπάρχει σύννεφο ντροπής στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος» επεσήμανε.

Η Κίντερ, η οποία ήταν επίσης γνωστή για τον πολιτικό, περιβαλλοντικό και αντιπολεμικό ακτιβισμό της, ασχολήθηκε με ζητήματα ψυχικής υγείας για αρκετές περιόδους της ζωής της.

Η Κίντερ είχε αναγκαστεί να παραμείνει σε αναπηρική πολυθρόνα έπειτα από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχε το 1990, όπου της απέφερε  χρόνιο πόνο στην πλάτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ