- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: 24.000 νεκροί σε 11 χρόνια από καύσωνες
Μόνο στη Ρώμη, τα θύματα, από το 2000, αγγίζουν τα 7.700
Σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε σήμερα ο ιταλικός σύνδεσμος για την προστασία του περιβάλλοντος Legambiente, από το 2005 μέχρι το 2016 είκοσι τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις επιπτώσεις των κυμάτων καύσωνα που έπληξαν τη χώρα. Μόνο στη Ρώμη, τα θύματα, από το 2000, αγγίζουν τα 7.700. Τα στοιχεία προέρχονται, συνολικά, από 23 πόλεις της χώρας.
Ο σύνδεσμος τονίζει ότι οι κλιματολογικές αλλαγές γίνονται ιδιαίτερα αισθητές στα μεγάλα αστικά κέντρα, και για τον λόγο αυτό, χρειάζονται νέες πολιτικές και οικονομικοί πόροι, για την προσαρμογή σε ένα κλίμα που διαρκώς αλλάζει.
Σύμφωνα με τη μελέτη, τα προβλήματα για την υγεία των πολιτών αρχίζουν, όταν η θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια της ημέρας παραμένει σε επίπεδο άνω των 35 βαθμών, και τη νύχτα των 25. Στις δε αστικές περιοχές, λόγω της ασφάλτου, του κλιματισμού και των αυτοκινήτων, η θερμοκρασία, το καλοκαίρι, μπορεί να αυξηθεί και κατά 4 με 5 βαθμούς.
Oι υπεύθυνοι του Legambiente ζητούν και ένα νέο συντονισμό των δημάρχων όλης της χώρας, για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου που δεν γνωρίζει προηγούμενο.
Παράλληλα, σήμερα, ένας κτηνοτρόφος επλήγη από κεραυνό και έχασε την ζωή του στην περιοχή Μπελούνο, της βόρειας Ιταλίας. Η χώρα, ιδίως στις κεντρικές και νότιες περιφέρειες, πλήττεται από καύσωνα με θερμοκρασία μέχρι και 40 βαθμούς. Στο Βορρά, όμως, σημειώθηκε και σειρά σφοδρών βροχοπτώσεων, οι οποίες προκάλεσαν πλημμύρες και εκκένωση τουριστών που βρίσκονταν σε εστιατόριο, στο ορεινό θέρετρο Κορτίνα Ντ΄Αμπέτσο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.