Κοσμος

Νορβηγία: Προσοχή στα τούνελ, κρύβονται τάρανδοι λόγω ζέστης

Άνθρωποι και ζώα δοκιμάζονται από τις θερμοκρασίες-ρεκόρ εν μέσω θέρους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tarandi.jpg
KARI KARSTENSEN/STATENS VEGVESEN

Έκκληση στους οδηγούς να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όταν εισέρχονται με τα οχήματά τους στις σήραγγες του εθνικού οδικού δικτύου, απηύθυναν οι αρχές της Νορβηγίας.

Ο λόγος; Τάρανδοι, αναζητώντας λίγη δροσιά ελέω των υψηλών θερμοκρασιών-ρεκόρ στην ευρωπαϊκή χώρα, κατακλύζουν τα τούνελ.

«Κάνει πολλή ζέστη εδώ και εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας. Τα ζώα καταφεύγουν σε δροσερότερες περιοχές» εξήγησε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόρε Λίσμπεργκ, αξιωματούχος της Statens Vegvesen, της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την εύρυθμη λειτουργία του οδικού δικτύου.

«Τόσο οι τάρανδοι όσο και τα πρόβατα βρίσκουν καταφύγιο στις σήραγγες και τις περιοχές με σκιά για να πάρουν ανάσα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο itromso.no, ενδεικτικό της ζέστης που επικρατεί στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας αποτελεί το γεγονός ότι το θερμόμετρο έδειξε στην κοινότητα του Φίνμαρκ 31,2 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή επικρατεί τόση ζέστη, που τη νύχτα οι συνθήκες παραπέμπουν σε αντίστοιχες «τροπικού κλίματος», καθώς ο υδράργυρος δεν πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ