- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tο Στέιτ Ντιπάρτμεντ συζητά με την Τουρκία την πώληση του συστήματος Patriot
Ως μια εναλλακτική στο ρωσικό σύστημα S-400
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών διαπραγματεύεται πιθανή συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία του αντιπυραυλικού συστήματος Patriot της Raytheon Co ως μια εναλλακτική στο ρωσικό σύστημα S-400 που η Τουρκία έχει συμφωνήσει να αγοράσει, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.
Η πρεσβευτής των ΗΠΑ Τίνα Καϊντανάου, ασκούσα χρέη υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδια για τις πολιτικο-στρατιωτικές υποθέσεις, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αντιπροσωπεία αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης στην αεροπορική έκθεση στο Φαρνμπόροου είχε συναντήσεις με συμμάχους προσβλέποντας στην ενίσχυση των αμερικανικών αμυντικών εμπορικών συναλλαγών.
Η ίδια δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει συνομιλίες με την Τουρκία και «προσπαθεί να δώσει στους Τούρκους να καταλάβουν τί μπορούμε να κάνουμε σε σχέση με το σύστημα Patriot». Δεν διευκρίνισε αν οι αντιπροσωπείες είχαν συναντήσεις στο περιθώριο της αεροπορικής έκθεσης.
Η Τουρκία δέχτηκε επικρίσεις από συμμάχους της στο ΝΑΤΟ για την αγορά του αμυντικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία που προτίθεται να κάνει, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 Joint Strike της Lockheed Martin.
«Σε τελική ανάλυση ανησυχούμε ότι η αγορά αυτών των συστημάτων από τους Ρώσους θα είναι υποστηρικτική κάποιας από της λιγότερο καλής συμπεριφοράς που έχουμε δει από αυτούς (τη Ρωσία) σε διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και αλλού», δήλωσε.
Η ίδια τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θέλει να εξασφαλίσει ότι τα συστήματα που αγοράζουν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ «παραμένουν υποστηρικτικά της στρατηγικής σχέσης μεταξύ ημών και των συμμάχων μας, στην περίπτωση της Τουρκίας είναι οι Patriots».
Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση Τραμπ εξέδωσε μια πολυαναμενόμενη αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής για τις εξαγωγές όπλων με στόχο την επέκταση των πωλήσεων σε συμμάχους, τονίζοντας ότι θα ενισχύσει την αμερικανική αμυντική βιομηχανία και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πολυήμερο κύμα καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση
Το ημιεπίσημο Fars μιλά για αναστολή διαπραγματεύσεων
«Δεν θα βρείτε χώρα να γυρίσετε» λέει ο Τραμπ στους Ιρανούς διαπραγματευτές
Του εύχεται τα καλύτερα εν μέσω φημών για σχέδια παραίτησης
Ενώ ο Τζέι Ντι Βανς δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο των συνομιλιών στην Ελβετία
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.