- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις όσες εταιρείες συμμετέχουν στον «Nord Stream 2»
Αιχμάλωτη της Ρωσίας η Γερμανία σύμφωνα με τον Τραμπ
Η Ουάσινγκτον επανέλαβε την Τετάρτη την προειδοποίησή της προς τις δυτικές εταιρείες που έχουν επενδύσει στον ρωσικό αγωγό Nord Stream 2, ο οποίος καταλήγει στη Γερμανία, πως διατρέχουν τον κίνδυνο να τους επιβληθούν κυρώσεις, ενώ κατήγγειλε πως η Μόσχα χρησιμοποιεί αυτό το έργο για να διχάσει την Ευρώπη.
«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν» σε αυτό το έργο επιλέγουν «μια επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία ενέχει τον κίνδυνο να τους επιβληθούν κυρώσεις», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
«Πιστεύουμε ότι αυτός (ο αγωγός) θα υπονομεύσει τη συνολική ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη δίνοντας στη Ρωσία άλλο ένα εργαλείο για τον πολιτικό καταναγκασμό των ευρωπαϊκών χωρών, ειδικά της Ουκρανίας. Η Ρωσία αντιλαμβάνεται ότι αυτό το έργο διχάζει την Ευρώπη και το αξιοποιεί προς όφελός της».
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Τετάρτη τη Γερμανία ότι είναι «αιχμάλωτη» της Ρωσίας εξαιτίας της ενεργειακής της εξάρτησης από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες και της υποστήριξης του Βερολίνου στο σχέδιο που προβλέπει τον διπλασιασμό της χωρητικότητας του αγωγού Nord Stream, ο οποίος περνά κάτω από τη Βαλτική και καταλήγει στη Γερμανία, αποφεύγοντας τη συνήθη πορεία διαμέσου της Ουκρανίας.
Πέντε δυτικές εταιρείες έχουν επενδύσει στον αγωγό Nord Stream 2--η Wintershall και η Uniper (Γερμανία), η ÖMV (Αυστρία), η αγγλοολλανδική Shell και η γαλλική Engie.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο αστυνομικοί μεταξύ των τραυματιών, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την επέπληξε για την απώλεια και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου
Νέος γύρος κινητοποιήσεων ενόψει της συνάντησης συνδικάτων – κυβέρνησης
Φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της παραγωγής του Cybercab
Ο ύποπτος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ το 2024
«Θα μπορούσε να είχε σωθεί»: Αγανάκτηση από την οικογένειά του
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωστούλας και ο αρθρογράφος Νικόλας Μολφέτας μιλούν για την εκλογική ήττα του Τραμπ, την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ και τις διεθνείς επιπτώσεις
Τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Στέρνα»
Η ανατριχιαστική απάντηση του παιχνιδιού σε ερώτηση που δεν άκουσε καλά
Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό»
Το διακύβευμα της ευρωπαϊκής ισχύος σε έναν κόσμο χωρίς κανόνες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.