- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αμερικανός ΥΠΕΞ: Πουλάμε όπλα στη Σαουδική Αραβία για να σώσουμε κόσμο στην Υεμένη
Η κυνική δήλωση του Μάικ Πομπέο για τον θάνατο αμάχων στην πολύπαθη αραβική χώρα
O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τόνισε την Τετάρτη πως οι πωλήσεις πυραύλων και άλλων όπλων υψηλής ακριβείας σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία συμβάλλουν στη μείωση των θανάτων μεταξύ των αμάχων.
«Η άποψη αυτής της κυβέρνησης είναι ότι προμηθεύοντας οπλισμό υψηλής ακριβείας στην πραγματικότητα ο κίνδυνος μειώνεται» ανέφερε κατά τη διάρκεια ακρόασής του στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να εξετάσει και να εγκρίνει την πώληση 120.000 και πλέον κατευθυνόμενων πυραύλων και βομβών στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Τα σχέδια για την πώληση των κατευθυνόμενων με λέιζερ όπλων αυτών εγείρουν ανησυχίες σε ορισμένα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, καθώς ο αμερικανικός οπλισμός ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί από το Ριάντ στη γειτονική Υεμένη, όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος και δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας μάχονται τους Σιίτες αντάρτες Χούθι, στηρίζοντας την κεντρική κυβέρνηση. Οι Χούθι έχουν την έμμεση υποστήριξη του Ιράν.
Kατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άμαχοι. Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα απευθύνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός, κάνοντας λόγο για σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, καθώς μεγάλο τμήμα του πληθυσμού στο φτωχότερο κράτος του Αραβικού Κόσμου βρίσκεται αντιμέτωπο με την πείνα, τη δίψα και τις αρρώστιες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.