- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 38 τραυματίστηκαν την Τρίτη στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, όταν εξερράγη ένα μικρό λεωφορείο που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά τα οποία οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.
Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι σε μια από τις κεντρικές αγορές της Κανταχάρ, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.
Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας Μοχάμαντ Κάσιμ Άζαντ, «οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούσαν από το πρωί ένα όχημα το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επίθεση αυτοκτονίας: εντόπισαν το μικρό λεωφορείο γεμάτο με εκρηκτικά, σταθμευμένο κοντά σε μια στάση λεωφορείων».
«Το όχημα εξερράγη την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τα εκρηκτικά», πρόσθεσε.
Ο Ντάουντ Αχμάντι, εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, διευκρίνισε ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας ενήργησαν βάσει μιας πληροφορίας (…) η περιοχή είχε αποκλειστεί» πριν από την έκρηξη, γεγονός που περιόρισε τον αριθμό των νεκρών.
Σύμφωνα με τον Αχμάντι, «κοντά στο σημείο της έκρηξης εντοπίστηκε ένα μεγάλο εμπορευματοκιβώτιο γεμάτο με εκρηκτικά, εκτοξευτές ρουκετών, γιλέκα αυτοκτονίας και πυρομαχικά».
Όπως εκτίμησε ο ίδιος, «οι τρομοκράτες σκόπευαν να εξαπολύσουν μια τεράστια επίθεση προς το τέλος του Ραμαζανιού, όταν η πόλη είναι γεμάτη ανθρώπους που προετοιμάζονται για τους εορτασμούς του Άιντ (…) Ευτυχώς οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν αυτή την καταστροφή».
Το Ραμαζάνι διαρκεί στο Αφγανιστάν έως τις 17 Ιουνίου.
Την Παρασκευή το βράδυ τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε στη διάρκεια ενός αγώνα κρίκετ στην Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν κόστισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη 45. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Οι Ταλιμπάν που έχουν έντονη παρουσία στην επαρχία της Κανταχάρ και στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν προειδοποίησαν χθες Δευτέρα τους κατοίκους της Καμπούλ ότι θα εξαπολύσουν νέες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών θέσεων. Επεσήμαναν ότι επιθυμούν να αποφύγουν «να σκοτωθεί έστω και ένας αθώος πολίτης», τονίζοντας ότι έχουν ήδη μειώσει τον αριθμό των αμάχων που σκοτώνονται αλλού στη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες
Ξοδεύτηκαν περίπου 2 εκατ. δολάρια για βασιλικό καβούρι Αλάσκας και 6,9 εκατ. δολάρια για αστακούς
Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας
Συνδέθηκε με τα περιστατικά τον Ιανουάριο στη Μινεάπολη
Πιθανή επιστροφή του φαινομένου το καλοκαίρι, με ενισχυμένο σενάριο και παγκόσμιες επιπτώσεις
Σύλληψη μετά από ένταλμα Ελλάδας - Έφεση προαναγγέλλει η υπεράσπιση
Ισραηλινά πλήγματα στη Basij στην Τεχεράνη, με νεκρό τον διοικητή και ανώτατα στελέχη
Λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στρατιωτικά στελέχη και τις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Γιατί η διαφυγή με αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα - Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης
Χρειάστηκαν 21 χρόνια από το άνοιγμα του εστιατορίου
Ο Τραμπ κατηγορεί συμμάχους για έλλειψη στήριξης και θέτει θέμα επανεξέτασης συμμετοχής
Βετεράνος των ειδικών δυνάμεων και της CIA - Η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας
Ρήγμα με συμμάχους για το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ
Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε ακραίες λύσεις
Ο Μακρόν απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή στα Στενά Ορμούζ – Θέτει όρο την παύση εχθροπραξιών
Η ΕΕ χρηματοδοτεί τις επισκευές, με το Κίεβο υποχωρεί εν μέσω πιέσεων Ουγγαρίας και Σλοβακίας
Απορρίπτει την πρόταση ντε Βέβερ και προειδοποιεί για κινδύνους επιστροφής σε «κανονικότητα»
Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξόντωσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας Αλί Λαριτζανί
Ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας αμφισβητεί τον πόλεμο, καταγγέλλοντας απουσία απειλής
Συνολικά ζητά 20 εκατ. δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.