- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 38 τραυματίστηκαν την Τρίτη στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, όταν εξερράγη ένα μικρό λεωφορείο που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά τα οποία οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.
Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι σε μια από τις κεντρικές αγορές της Κανταχάρ, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.
Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας Μοχάμαντ Κάσιμ Άζαντ, «οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούσαν από το πρωί ένα όχημα το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επίθεση αυτοκτονίας: εντόπισαν το μικρό λεωφορείο γεμάτο με εκρηκτικά, σταθμευμένο κοντά σε μια στάση λεωφορείων».
«Το όχημα εξερράγη την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τα εκρηκτικά», πρόσθεσε.
Ο Ντάουντ Αχμάντι, εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, διευκρίνισε ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας ενήργησαν βάσει μιας πληροφορίας (…) η περιοχή είχε αποκλειστεί» πριν από την έκρηξη, γεγονός που περιόρισε τον αριθμό των νεκρών.
Σύμφωνα με τον Αχμάντι, «κοντά στο σημείο της έκρηξης εντοπίστηκε ένα μεγάλο εμπορευματοκιβώτιο γεμάτο με εκρηκτικά, εκτοξευτές ρουκετών, γιλέκα αυτοκτονίας και πυρομαχικά».
Όπως εκτίμησε ο ίδιος, «οι τρομοκράτες σκόπευαν να εξαπολύσουν μια τεράστια επίθεση προς το τέλος του Ραμαζανιού, όταν η πόλη είναι γεμάτη ανθρώπους που προετοιμάζονται για τους εορτασμούς του Άιντ (…) Ευτυχώς οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν αυτή την καταστροφή».
Το Ραμαζάνι διαρκεί στο Αφγανιστάν έως τις 17 Ιουνίου.
Την Παρασκευή το βράδυ τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε στη διάρκεια ενός αγώνα κρίκετ στην Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν κόστισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη 45. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Οι Ταλιμπάν που έχουν έντονη παρουσία στην επαρχία της Κανταχάρ και στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν προειδοποίησαν χθες Δευτέρα τους κατοίκους της Καμπούλ ότι θα εξαπολύσουν νέες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών θέσεων. Επεσήμαναν ότι επιθυμούν να αποφύγουν «να σκοτωθεί έστω και ένας αθώος πολίτης», τονίζοντας ότι έχουν ήδη μειώσει τον αριθμό των αμάχων που σκοτώνονται αλλού στη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία
Τι ισχύει για λιπάσματα και ετικέτες
Οι έλεγχοι θα γίνονται με τη μορφή τεστ σάλιου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.