- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα «ανακρίνει» τον Ζούκερμπεργκ
Για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατ. χρηστών
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δέχτηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου του από μια εταιρεία πολιτικών συμβούλων.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο Ζούκερμπεργκ «αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες το συντομότερο δυνατόν, ελπίζουμε εντός της επόμενης εβδομάδας».
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και με μέλη της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών.
Σκάνδαλο
Η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, μετά τις αποκαλύψεις για τη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica που φέρεται ότι απέκτησε και χρησιμοποίησε στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, κυρίως Αμερικανών.
Τον περασμένο μήνα ο Ζούκερμπεργκ έδωσε κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ για τα θέματα αυτά.
Η εταιρεία, από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και «εκτιμά την ευκαιρία για διάλογο, για να ακούσει τις απόψεις (των Ευρωπαίων πολιτικών) και να δείξει τα βήματα που κάνει για να βελτιώσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων».
Στις 23 Μαΐου ο Ζούκερμπεργκ και περίπου άλλα 50 στελέχη και διευθυντές μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου θα συναντηθούν στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η γαλλική προεδρία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.