- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα «ανακρίνει» τον Ζούκερμπεργκ
Για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατ. χρηστών
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δέχτηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου του από μια εταιρεία πολιτικών συμβούλων.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο Ζούκερμπεργκ «αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες το συντομότερο δυνατόν, ελπίζουμε εντός της επόμενης εβδομάδας».
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και με μέλη της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών.
Σκάνδαλο
Η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, μετά τις αποκαλύψεις για τη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica που φέρεται ότι απέκτησε και χρησιμοποίησε στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, κυρίως Αμερικανών.
Τον περασμένο μήνα ο Ζούκερμπεργκ έδωσε κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ για τα θέματα αυτά.
Η εταιρεία, από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και «εκτιμά την ευκαιρία για διάλογο, για να ακούσει τις απόψεις (των Ευρωπαίων πολιτικών) και να δείξει τα βήματα που κάνει για να βελτιώσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων».
Στις 23 Μαΐου ο Ζούκερμπεργκ και περίπου άλλα 50 στελέχη και διευθυντές μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου θα συναντηθούν στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η γαλλική προεδρία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.