Σενέρ Λεβέντ: Οι Τουρκοκύπριοι ευθύνονται για πολλά εγκλήματα πολέμου το 1974
«Η αληθινή απειλή είναι η Τουρκία...»
«Με την Αφρική εναντίον του Ερντογάν» είναι ο τίτλος του άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), το οποίο παρουσιάζει τον Σενέρ Λεβέντ, εκδότη της εφημερίδας «Αφρική» που εκδίδεται στη βόρεια Κύπρο. Ο Σενέρ Λεβέντ μιλάει για τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχεται η εφημερίδα του από μερίδα Τουρκοκυπρίων αλλά και της Άγκυρας διότι «λέμε απλά και καθαρά ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή».
Η εφημερίδα του ονομαζόταν παλαιότερα «Ευρώπη», στη συνέχεια «Νέα Ευρώπη» και τώρα «Αφρική» ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις πιέσεις που είχε δεχθεί από το καθεστώς Ντενκτάς. «Ήθελα με το όνομα να εκφράσω πως μπορεί να ανήκουμε στην Ευρώπη ωστόσο ζούμε σε αφρικανικές συνθήκες. Διοικούμαστε από τον νόμο της ζούγκλας».
Ο Σενέρ Λεβέντ αναφέρεται και στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη βόρεια Κύπρο στις 21 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και στις παροτρύνσεις του «οι Κύπριοι αδελφοί να δώσουν την κατάλληλη απάντηση» στην αντιδραστική εφημερίδα. Και πράγματι η εφημερίδα και οι συντάκτες δέχθηκαν σφοδρή επίθεση. Κατάφεραν να γλιτώσουν κατόπιν επέμβασης της αστυνομίας που κάλεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντσί.
Η FAZ γράφει: «Ο Λεβέντ ανησυχεί πως η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει. Ο αυξανόμενος αριθμός των Τούρκων εποίκων στο συνολικό πληθυσμό καταδεικνύει την άμεση σχέση του γραφείου διασυνδέσεως του AKP με το τουρκικό τμήμα της Λευκωσίας, το οποίο προσφέρει σε πολλές περιοχές μαθήματα κορανίου…όλα αυτά μαρτυρούν ότι η εξάρτηση της βόρειας Κύπρου από την Άγκυρα αυξάνεται».
Τέλος, ο Σενέρ Λεβέντ αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων λέει: «Το 1974 έγιναν εδώ πολλά εγκλήματα πολέμου. Οι Τουρκοκύπριοι έφεραν ευθύνη και για το λόγο αυτό θέλουν σήμερα έναν Τούρκο στρατιώτη έξω από την πόρτα τους. Η αληθινή απειλή δεν είναι όμως η καθυστερημένη εκδίκηση της ελληνικής πλευράς αλλά η Τουρκία».
Πηγή : Deutsche Welle
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος άθελα του
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά
Εκτός από τους νεκρούς, 116 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά
Περιορισμένες επιλογές για στρατιωτική δράση
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Πολιτική σύγκρουση στην Ισπανία
Άνοιγμα πηγαδιών και αποστολή φορτίων μετά τη στασιμότητα του εμπάργκο των ΗΠΑ
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Το κοινό νήμα είναι ότι κάθε γενιά βρίσκει τον δικό της λόγο να κατέβει στον δρόμο
Διεθνής κατακραυγή για τη θανατική ποινή-εξπρές
Έχει ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους «μέχρι να σταματήσει η παράλογη δολοφονία διαδηλωτών»
Η ανθεκτικότητα του στηρίζεται σε ένα πολυεπίπεδο πλέγμα ασφαλείας
Οι δασμοί, τα εμπορικά εμπόδια και τα «ευαίσθητα» αγροτικά προϊόντα
Κεντρικό ζήτημα στη σύγκρουση είναι η ανεξαρτησία της
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μετά από μήνες σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας
Η συσκευή ρωσικής τεχνολογίας εκπέμπει παλμικά ραδιοκύματα, προκαλώντας από πονοκεφάλους μέχρι λιποθυμία
Χωρίς στοιχεία η ανάκριση για τη συντριβή λιβυκού αεροσκάφους στην Άγκυρα, έφυγε από την Τουρκία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.