- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλίδα υπουργός Άμυνας: Δεν θα νοικιάσουμε φρεγάτες στην Ελλάδα
Η Φλοράνς Παρλί διαψεύδει τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη - Τι αναφέρει ο Γαλλικός Τύπος
«Θολό» παραμένει το τοπίο αναφορικά με το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να νοικιάσει το καλοκαίρι δύο πολεμικά πλοία από τη Γαλλία. Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, το απόγευμα της Δευτέρας.
Γαλλικά δημοσιεύματα επικαλούνται δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί, σύμφωνα με τις οποίες η γαλλική κυβέρνηση δεν θα συνάψει συμφωνία χρονομίσθωσης για τις δύο φρεγάτες, τύπου FREMM, που θέλει να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα στο Αιγαίο.
Ειδικότερα, η ιστοσελίδα Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού και Θάλασσας, αναφέρει ότι η Γαλλίδα αξιωματούχος έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς σε αντίθεση περίπτωση η εξέλιξη αυτή θα οδηγούσε σε αποδυνάμωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
Καμία περίπτωση ενοικίασης
Η Παρλί Φλοράνς ταξίδεψε την περασμένη Παρασκευή στην Τουλόν και συνομίλησε με τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που συμμετείχαν στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Tribune και το τρίτο δίκτυο της γαλλικής τηλεόρασης France 3, η Γαλλίδα υπουργός ξεκαθάρισε στο περιθώριο των επαφών αυτών ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα χρονομίσθωσης των δύο πλοίων.
Η La Τribune, μάλιστα, κάνει λόγο για «παρανόηση» μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, διευκρινίζοντας:
«Η Ελλάδα ανακοινώνει ότι θα νοικιάσει αυτό το καλοκαίρι για πέντε χρόνια δύο φρεγάτες από τη Γαλλία. Στηρίζεται σε τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Από τη μεριά η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι "δεν υπάρχει είδηση, αν και φυσικά είμαστε διαθέσιμοι στους Έλληνες φίλους μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο στενά".
» Διευκρινίζεται ότι η Γαλλία δεν έχει αναλάβει δέσμευση χρηματοδοτικής μίσθωσης. Ειδικά επειδή το Πολεμικό Ναυτικό δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να δανείσει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Τι αναφέρει η καταμέτρηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
«Αν χρειαστεί μπορούμε να μοιραστούμε τα καύσιμα που έχουμε», δήλωσε ο Νταν Γιόργκενσεν
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.