- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Συνεδριάζει ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων για την επίθεση στη Δούμα
Στο μεταξύ, χθες Κυριακή, ομάδα εμπειρογνωμόνων άρχισε με τη μεγαλύτερη μυστικότητα έρευνα επιτόπου
Η έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) άρχισε σήμερα το πρωί στη Χάγη, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.
Η συνεδρίαση αυτή συγκλήθηκε μετά τη φερόμενη χημική επίθεση της 7ης Απριλίου στην πόλη της Ντούμα, η οποία επέφερε μια εβδομάδα αργότερα τα στοχευμένα δυτικά πλήγματα.
Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, που εστάλη από τον ΟΑΧΟ, άρχισε χθες Κυριακή με τη μεγαλύτερη μυστικότητα έρευνα επιτόπου.
Οι πρεσβευτές της Ρωσίας και της Γαλλίας ήταν από τους πρώτους που έφθασαν σήμερα το πρωί στην έδρα του οργανισμού και ακολούθησε ο αντιπρόσωπος της Βρετανίας.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο επίπεδο του εκτελεστικού συμβουλίου του ΟΑΧΟ, που αριθμεί 41 μέλη από τα 192 του οργανισμού.
Ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊζάλ Μοκντάντ μετέβη χθες Κυριακή στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή του ΟΑΧΟ στη Δαμασκό και βγήκε απ' αυτό τρεις ώρες αργότερα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Δεν επιβεβαιώθηκε ότι οι εμπειρογνώμονες μετέβησαν επιτόπου στην Ντούμα, όπως είχε ανακοινώσει το πρωί στο Γαλλικό Πρακτορείο σύρος αξιωματούχος. «Θα αφήσουμε την ομάδα να κάνει τη δουλειά της με επαγγελματικό, αντικειμενικό, αμερόληπτο και πέραν κάθε πίεσης τρόπο. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα διαψεύσουν τους ψευδείς ισχυρισμούς» κατά της Δαμασκού, είχε διαβεβαιώσει αυτός ο σύρος αξιωματούχος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.