Κοσμος

Την Τρίτη συζητά το Ευρωκοινοβούλιο την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Η πρόταση εγκρίθηκε σήμερα από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ellines-stratiotikoi-ebros.jpg

Την Τρίτη 17 Απριλίου θα συζητήσει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Η συζήτηση που θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια έχει τίτλο «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με την έκδοση ψηφίσματος, έπειτα από πρόταση της Προέδρου της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Η πρόταση υιοθετήθηκε χθες από την προπαρασκευαστική συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων και εγκρίθηκε σημέρα από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χώρες κομμένες στα δύο
Podcast Χώρες κομμένες στα δύο | Γερμανία: ένα τείχος στη μέση της Ευρώπης

Πόλεμοι, κατοχές, εμφύλιες συγκρούσεις, ξένες παρεμβάσεις, πολιτικές αποφάσεις και ιστορικά ρήγματα που δεν έμειναν μόνο στους χάρτες, αλλά άλλαξαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY