Κοσμος

Παγιδεύτηκαν στα κελιά και κάηκαν ζωντανοί (video)

Τραγωδία σε αρχηγείο της αστυνομίας στη Βενεζουέλα - Δεκάδες νεκροί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
venezuela2342342.jpg
EPA/MIGUEL GUTIERREZ

Τραγικό θάνατο βρήκαν 68 άνθρωποι στη Βενεζουέλα, οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Βαλένσια (πολιτεία Καραμπόμπο), στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Μπροστά στα φρικιαστικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας της Πολιτείας Καραμπόμπο, όπου μια πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 68 ανθρώπους, ορίσαμε τέσσερις εισαγγελείς για να εξακριβώσουν τι συνέβη» έγραψε στο Twitter ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Παράθυρο στην Ελευθερία», η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων, η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εξέγερσης δεκάδων κρατουμένων έπειτα από απόπειρα απόδρασης. Έγκλειστοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα κι απέσπασαν το όπλο ενός φύλακα. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο γυναίκες, οι οποίες είχαν πάει να επισκεφτούν κρατουμένους. 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επικράτησε ένταση έξω από το αρχηγείο, καθώς μαινόμενοι συγγενείς επιχείρησαν να προσεγγίσουν την είσοδο, απαιτώντας να μάθουν πληροφορίες για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν βίαια και να τους «ψεκάζουν» με χημικά.

Scores killed in Venezuela prison break

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ