Κοσμος

ΗΠΑ: Πράσινη κάρτα στα πεθερικά του προέδρου, όχι όμως και γι΄άλλους μετανάστες

Επικρίνεται ο πρόεδρος Τραμπ για σκανδαλώδη εύνοια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
knaus.jpg

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι γονείς της κυρίας Τραμπ βρίσκονται νόμιμα στις ΗΠΑ, ως μόνιμοι κάτοικοι. Η οικογένεια, καθώς δεν είναι μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, ζητούν τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής τους. Δεν θα σχολιάσω περισσότερο την υπόθεση αυτή».

Αυτό δήλωσε ο κ. Μάικλ Γουέλντς, δικηγόρος και εκπρόσωπος του ζεύγους Κουντς (Βίκτορ, Αμαλία), που έχουν γεννηθεί στη Σλοβενία και είναι οι γονείς της προεδρικής συζύγου κ. Μελάνιας Τραμπ και πεθερικά του προέδρου κ. Ντόνλαντ Τραμπ.

Ο κ. Γουέλντον δε γνωστοποίησε τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς της Μελάνιας Τραμπ πήραν  τις πράσινες κάρτες για μόνιμη / νόμιμη εργασία και παραμονή στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ειδικούς σε ζητήματα μετανάστευσης, ο πιο πιθανός τρόπος, είναι μέσω της κόρης τους, καθώς είναι συνταξιούχοι και δε μεσολαβεί εργοδότης: «Ο πιο προφανής τρόπος με τον οποίο πήραν πράσινες κάρτες, είναι ότι είναι γονείς μιας πολίτη των ΗΠΑ (π.χ. της Μελάνιας Τραμπ)»,  είπε ο κ.  Στίβεν Γέιλ-Λοέρ, καθηγητής Μετανάστευσης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κορνέλ. Το ενδεχόμενο η οικογένεια της συζύγου του, να έχει αποκτήσει πράσινη κάρτα μέσω των οικογενειακών δεσμών, έρχεται σε αντίθεση με την επιδίωξη του προέδρου Τραμπ να τερματίσει την εφαρμογή του ειδικού προγράμματος, υπέρ της υποδοχής μεταναστών στις ΗΠΑ που θα στηρίζεται στην αξία τους, αλλά και στο επαγγελματικό τους αντικείμενο. «Στην περίπτωση που αυτό ίσχυε στο παρελθόν, οι γονείς της Μελάνιας Τραμπ δεν θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ», είπε ο κ. Γέιλ-Λοέρ.

Η αδερφή της κ. Μελάνιας Τραμπ,  η κ. Ινές Κνάους, ζει στη Νέα Υόρκη, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ούτε γι΄αυτήν πώς απέκτησε πράσινη κάρτα. Τώρα ο πρόεδρος Τραμπ επικρίνεται για τις συγκεκριμένες κάρτες.

Η εφημερίδα «The Washington Post» ξεκίνησε πρώτη τις έρευνες για το θέμα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ