- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Κατάσχεση ρεκόρ»- 300 κιλά κοκαΐνη σε ελληνόκτητο πλοίο στη Γένοβα (video)
Η αξία της ξεπερνά τα 15 εκ ευρώ, ενώ η εταιρεία δηλώνει άγνοια
Για «κατάσχεση ρεκόρ» 300 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι της Γένοβας κάνουν λόγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ιταλική αστυνομία και το λιμεναρχείο της Γένοβας και τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο ελληνικό εμπορικό πλοίο Dimitris C, το οποίο φέρει σημαία Λιβερίας.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι τα ναρκωτικά εντόπισαν οι Ουκρανοί ναυτικοί του πλοίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου, μέσα σε μεγάλο δέμα με είκοσι σακούλες κοκαΐνης.
Η ελληνική εταιρία Danaos Shipping ζήτησε από Ιταλό δικηγόρο να συνεργασθεί πλήρως, ως αντιπρόσωπός της, με τις Αρχές.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το εμπορικό πλοίο, πριν φτάσει στην Γένοβα, είχε περάσει από λιμάνια της Κολομβίας και της Ισπανίας.
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου το πρωί, στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd ανακαλύφθηκε από το πλήρωμα ποσότητα ύποπτης ουσίας σε πλαστικές σακούλες.
Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμένος της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των Ιταλικών Αρχών.
Το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρίας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών.
Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον Πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της εταιρείας.
Επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις «επικίνδυνων αγαθών», δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container – ψυγείων). Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου.
Το πλοίο ευρίσκεται ήδη στον λιμένα της Γένοβας υπο τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη Δικαιοσύνη
Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν διαδικτυακά μηνύματα που προτρέπουν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών και πολιτών σε ευρωπαϊκές χώρες
Διαπραγματεύσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας - Οι πιέσεις της Αθήνας και οι αντιδράσεις
Ασθενείς κινδυνεύουν με μόνιμη τύφλωση
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εύθραυστη κυβέρνηση μειοψηφίας: Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι
Αυξημένη καταγράφεται η συμμετοχή των Δημοκρατικών, των Αφροαμερικανών και των ισπανόφωνων
Το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με ειδικούς
Τα «αγκάθια» που προκαλούν κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν ήθελαν να εμφανιστούν δίπλα στον ρώσο ΥΠΕΞ
«Δεν υπάρχει μία στιγμή που να μην αισθάνομαι πόνο»
Η ανακοίνωση του Βατικανού
Εξοργισμένοι οι γονείς - Φόβοι για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών
Στο υψηλότερο επίπεδο επιφυλακής η χώρα
Αρνείται να παραιτηθεί o υπουργός Μεταφορών
Ο ηθοποιός είναι Πρέσβης Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών και πηγαίνοντας στην Ουκρανία βρέθηκε εν μέσω βομβαρδισμών
Γιατί ακυρώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις
Το αναπάντητο ερώτημα για τη δολοφονία της 15 χρόνια μετά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
H ιστορία, οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί
Ο ρόλος του Starshield
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.