- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΓΔΜ - Συμμαχία Αλβανών εναντίον Κοτζιά: Όχι στο Gorna Makenoija χωρίς μετάφραση
«Αντιτιθέμεθα σε Σλαβική ονομασία της “Μακεδονίας”»
Αντίθετη στην πρόταση Κοτζιά για ονομασία Gorna Makenoija χωρίς μετάφραση δηλώνει το κόμμα «Συμμαχία Αλβανών» κάνοντας λόγο για «σλαβικές επιρροές».
Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο ηγέτης της «Συμμαχίας των Αλβανών» Ζιγιαντίν Σέλα ξεκαθάρισε: «Εμείς, η Συμμαχία των Αλβανών, είμαστε αντίθετοι με τις τάσεις για τις σλαβικές επιρροές στο όνομα. Όπως είπαμε, αντιτιθέμεθα σε Σλαβική ονομασία της ‘’Μακεδονίας’’, είμαστε αντίθετοι με την πρόταση που κυκλοφορεί μέσω διπλωματικών κύκλων όπου η λογική είναι να χρησιμοποιούμε ονόματα με γεωγραφικό προσδιορισμό που είναι γραμμένα σε “μακεδονικά” όπως το Gorna Makedonija».
«Πρόκειται για τάση για σλαβικές επιρροές με υιοθέτηση του (συγκεκριμένου) ονόματος» είπε ο Σέλα.
Ο Ζιγιαντίν Σέλα, ζήτησε επίσης να συμπεριληφθούν στις διαπραγματεύσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα κόμματα των Αλβανών.
Αλλά και το «Φόρουμ Αλβανών διανοουμένων στη “Μακεδονία”» απέστειλε επιστολή στα διεθνή θεσμικά όργανα και στο διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ζητώντας να «απορριφθεί ως απαράδεκτη η πρόταση Gorna Makedonija χωρίς μετάφραση, διότι αποκλείει τους Αλβανούς και τη δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα της χώρας».
Σύμφωνα με τον σκοπιανό Τύπο, η πρόταση Gorna Makedonija, γραμμένη χωρίς μετάφραση, είναι «η αγαπημένη επιλογή των ελληνικών ΜΜΕ».
Την αντίθεσή του σε λύσεις στο ονοματολογικό όπως Νέα Μακεδονία ή Άνω Μακεδονία εξέφρασε στο μεταξύ ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.