Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς σκοπεύει να αναλάβει υπουργικό θώκο στη νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» της Γερμανίας, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν στελέχη του κόμματός του, υποστηρίζει το περιοδικό Spiegel.
«Έχει ήδη λάβει την απόφασή του» είπε μια πηγή προσκείμενη στην ηγεσία του SPD, που δεν κατονομάζεται. Το μοναδικό ερώτημα είναι ποιο υπουργείο θα αναλάβει ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Νωρίτερα, ο ηγέτης του SPD στη Θουριγγία Βόλφγκανγκ Τίφενζεε κάλεσε τον Σουλτς να μη συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού υπό την Άνγκελα Μέρκελ. «Μια στροφή 180 μοιρών σε αυτό το θέμα θα κατέστρεφε την αξιοπιστία του Σουλτς» προειδοποίησε, αναφερόμενος στη δέσμευση του αρχηγού του κόμματος, μετά την ήττα του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ότι θα επιστρέψει στα έδρανα της αντιπολίτευσης στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.
Σύμφωνα πάντα με το Spiegel, υψηλόβαθμα στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών αναμένουν ότι ο Σουλτς, παρά τις εσωκομματικές διαφωνίες, θα αναλάβει είτε το Υπουργείο Οικονομικών είτε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Το περιοδικό υποστηρίζει επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ της CSU έχει εκφράσει επίσης την επιθυμία του να συμμετάσχει στην τέταρτη κυβέρνηση της Μέρκελ. Με τη μεταπήδηση του Ζεεχόφερ από την περιφερειακή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η CSU θα μπορούσε έστω και προσωρινά να επιλύσει τα δικά της εσωκομματικά προβλήματα.
Οι ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών και της Χριστιανικής Ένωσης ξεκίνησαν την Παρασκευή επίσημα τις συνομιλίες τους για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού και η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε «αισιόδοξη και αποφασισμένη» να καταλήξουν σε συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Φίλος του κατέβαλε εγγύηση 200.000 φράγκων
Στην ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν ακόμη πέντε άνδρες
Eνώ η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.