- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βρετανική φρεγάτα «συνόδευσε» ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα
«Η Βρετανία δεν θα επιτρέψει ποτέ τον εκφοβισμό της», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
Φρεγάτα του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού «συνόδευσε» ρωσικό πολεμικό πλοίο που πλησίαζε τα βρετανικά χωρικά ύδατα την ημέρα των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μια νέα ένδειξη των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας.
Η φρεγάτα HMS St Albans εστάλη το Σάββατο κοντά στη ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov στη Βόρεια Θάλασσα, για να «παρακολουθήσει τη δραστηριότητά της σε περιοχές εθνικού συμφέροντος», και αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Πόρτσμουθ, στο λιμάνι της, προσθέτει.
«Δεν θα διστάσω να υπερασπιστώ τα χωρικά μας ύδατα ούτε θα ανεχθώ οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας», δήλωσε στη συνέχεια ο βρετανός υπουργός Άμυνας Γκέιβιν Ουίλιαμσον. «Η Βρετανία δεν θα επιτρέψει ποτέ τον εκφοβισμό της όταν διακυβεύεται η προστασία της χώρας μας, του λαού μας και των εθνικών μας συμφερόντων», πρόσθεσε.
Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι κατέγραψε μια «αύξηση» της δραστηριότητας των ρωσικών πλοίων κοντά στη Βρετανία την περίοδο των εορτών. Το περιπολικό σκάφος HMS Tyne εστάλη την Κυριακή για να συνοδεύσει «ένα ρωσικό πλοίο συλλογής πληροφοριών» στη Βόρεια Θάλασσα και στη Μάγχη, και στη συνέχεια ένα ελικόπτερο εστάλη για να παρακολουθήσει δύο άλλα ρωσικά πλοία.
Τον περασμένο Ιανουάριο, το HMS St Albans είχε σταλεί για να συνοδεύσει δύο ρωσικά πολεμικά πλοία: ένα αεροπλανοφόρο και ένα καταδρομικό.
Κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνάντησης πρόσωπο με πρόσωπο, οι επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Μπόρις Τζόνσον και της ρωσικής Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκαν στη Μόσχα την Παρασκευή. Ήταν η πρώτη διμερής συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μια προσπάθεια των δύο χωρών να «προχωρήσουν μπροστά» παρά την επίμονη αντιπαράθεσή τους σε πολλά θέματα έπειτα από χρόνια ψυχρών σχέσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.