- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βρετανική φρεγάτα «συνόδευσε» ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα
«Η Βρετανία δεν θα επιτρέψει ποτέ τον εκφοβισμό της», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
Φρεγάτα του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού «συνόδευσε» ρωσικό πολεμικό πλοίο που πλησίαζε τα βρετανικά χωρικά ύδατα την ημέρα των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μια νέα ένδειξη των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας.
Η φρεγάτα HMS St Albans εστάλη το Σάββατο κοντά στη ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov στη Βόρεια Θάλασσα, για να «παρακολουθήσει τη δραστηριότητά της σε περιοχές εθνικού συμφέροντος», και αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Πόρτσμουθ, στο λιμάνι της, προσθέτει.
«Δεν θα διστάσω να υπερασπιστώ τα χωρικά μας ύδατα ούτε θα ανεχθώ οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας», δήλωσε στη συνέχεια ο βρετανός υπουργός Άμυνας Γκέιβιν Ουίλιαμσον. «Η Βρετανία δεν θα επιτρέψει ποτέ τον εκφοβισμό της όταν διακυβεύεται η προστασία της χώρας μας, του λαού μας και των εθνικών μας συμφερόντων», πρόσθεσε.
Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι κατέγραψε μια «αύξηση» της δραστηριότητας των ρωσικών πλοίων κοντά στη Βρετανία την περίοδο των εορτών. Το περιπολικό σκάφος HMS Tyne εστάλη την Κυριακή για να συνοδεύσει «ένα ρωσικό πλοίο συλλογής πληροφοριών» στη Βόρεια Θάλασσα και στη Μάγχη, και στη συνέχεια ένα ελικόπτερο εστάλη για να παρακολουθήσει δύο άλλα ρωσικά πλοία.
Τον περασμένο Ιανουάριο, το HMS St Albans είχε σταλεί για να συνοδεύσει δύο ρωσικά πολεμικά πλοία: ένα αεροπλανοφόρο και ένα καταδρομικό.
Κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνάντησης πρόσωπο με πρόσωπο, οι επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Μπόρις Τζόνσον και της ρωσικής Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκαν στη Μόσχα την Παρασκευή. Ήταν η πρώτη διμερής συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μια προσπάθεια των δύο χωρών να «προχωρήσουν μπροστά» παρά την επίμονη αντιπαράθεσή τους σε πολλά θέματα έπειτα από χρόνια ψυχρών σχέσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.