Κοσμος

O τουρκικός Τύπος για τις πρώτες εντυπώσεις από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Τα δημοσιεύματα επικεντρώνουν κυρίως στην εμφάνιση του Τούρκου Προέδρου στο ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
prokopis.jpg
eurokinisi

Πρώτο θέμα, όπως αναμενόταν, έγινε στα τουρκικά ΜΜΕ η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, με έμφαση στη στάση του Τούρκου Προέδρου στο ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Έξαλλος ο Ερντογάν - Πόλεμος και βαριές εκφράσεις στις κοινές δηλώσεις» έγραψε σε έκτακτη ανάρτησή της η εφημερίδα Χουριέτ.

Ενδεικτικός επίσης είναι και ο τίτλος της Μιλιέτ: «Την προσοχή σας, ακούστε παρακαλώ τι είπε ο Ερντογάν», με την τουρκική εφημερίδα να επισημαίνει ότι έθεσε το θέμα της συνθήκης της Λωζάνης.

Για ιστορική απάντηση του Τούρκου προέδρου στον Προκόπη Παυλόπουλο κάνει λόγο η Σαμπάχ με την τουρκική εφημερίδα να σημειώνει ότι μετά από όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος ο Έλληνας ομόλογός του κατέβασε τους τόνους.

«Mε ένταση ξεκίνησε η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα», σχολιάζει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC το οποίο σημειώνει ότι «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τα σχόλια που έχουν τρομάξει τους Έλληνες οικοδεσπότες για την ανάγκη επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, που περιγράφει τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας.

prokopis1.jpg

prokopis2.jpg

prokopis3.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ