Κοσμος

Χωριστοί δρόμοι για Πούτιν-Τραμπ

Οι δύο ηγέτες δεν θα έχουν συνομιλία κατ' ιδίαν στο Βιετνάμ, όπως είχε προαναγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πούτιν, Τραμπ
EPA/ANATOLY MALTSEV

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Βιετνάμ, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει πριν από λίγες ημέρες ότι δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της πολυήμερης περιοδείας του σε χώρες της Ασίας-Ειρηνικού να τα πει από κοντά με τον Πούτιν.

«Ουδεμία συνάντηση είχε επιβεβαιωθεί ποτέ και δεν πρόκειται να υπάρξει (σ.σ. τέτοια συνάντηση σε διμερές επίπεδο), λόγω προβλημάτων στο πρόγραμμα των δύο ηγετών» εξήγησε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η οποία πάντως συμπλήρωσε ότι δεν αποκλείεται οι δύο ηγέτες να «διασταυρωθούν» στο πλαίσιο ή το περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Μετά την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα, ο Τραμπ βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στο Βιετνάμ, συνεχίζοντας την περιοδεία του που στόχο έχει να ενταθούν οι πιέσεις προς τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα και να ενισχυθεί η αμερικανική παρουσία (σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο) στην ευρύτερη περιοχή.

Η διάσκεψη της Οικονομικής Συνεργασίας της Ασίας και του Ειρηνικού (APEC) διεξάγεται στην παραθαλάσσια πόλη Ντα Νανγκ.

Κρεμλίνο: Δεν αποκλείει ένα τετ α τετ

Ρωσικά ΜΜΕ, πάντως, μεταδίδουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει τελικά μια ξεχωριστή συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στο Βιετνάμ.

Για το θέμα αυτό ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε: «Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ