Κοσμος

«Καπνισμένες κάννες» στην Κορεατική (video)

Επίδειξη στρατιωτικής ισχύος από ΗΠΑ και συμμάχους στον απόηχο των νέων απειλών του Κιμ Γιονγκ-Ουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
South Korea, U.S., and Japan kick off joint missile warning drills

Διήμερα στρατιωτικά γυμνάσια για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση της τροχιάς βαλλιστικών πυραύλων πραγματοποιούν από το πρωί της Τρίτης οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Ν. Κορέας, στόχος των ασκήσεων είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την αντιμετώπιση απειλών από τη Βόρεια Κορέα. Τα γυμνάσια πραγματοποιούνται στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Παρά τις νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, το καθεστώς της Πιονγκγιάνκ δεν εμφανίζεται διατεθειμένο να εγκαταλείψει το βαλλιστικό και πυρηνικό του πρόγραμμα. Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ανέφερε ότι το ζήτημα της Κορεατικής θα τεθεί επί τάπητος κατά τη διάρκεια των διμερών επαφών που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο. Το ταξίδι του Τραμπ στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου» είναι προγραμματισμένο για τις 5 Νοεμβρίου. Λίγα 24ωρα νωρίτερα, το Σάββατο, έφθασε στο λιμάνι του Μπουσάν το αεροπλανοφόρο «USS Ronald Reagan», συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, έπειτα από την ολοκλήρωση κοινών ναυτικών ασκήσεων με στρατιωτικές δυνάμεις της Σεούλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ