- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι αυστριακές εκλογές προκαλούν πονοκέφαλο στην Ιταλία
Η Ρώμη ανησυχεί μήπως είναι το επόμενο θύμα μιας «κακής» Δεξιάς
«Η αυστριακή ψήφος αποτελεί καμπανάκι για την Ιταλία», σύμφωνα με τον αναλυτή της εφημερίδας La Repubblica, Μάσσιμο Τζαννίνι. «Οι εκλογές στην Αυστρία αποδεικνύουν πόσο γελοία είναι η θέση όσων υποστηρίζουν ότι μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς δεν υπάρχουν πλέον διαφορές. Στη Βιέννη συνέβη κάτι το οποίο επιβεβαιώνει ότι τις δυο αυτές πολιτικές ιδεολογίες τις χωρίζει τεράστια απόσταση» αναφέρει ο Ιταλός τηλεοπτικός σχολιαστής.
«Στην Αυστρία κέρδισε η χειρότερη δυνατή Δεξιά», προσθέτει, υπενθυμίζοντας ότι η Δεξιά του Κουρτς «στήριξε το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου για τους πρόσφυγες, μια κίνηση που προκάλεσε την τραγωδία της Ειδομένης».
«Παράλληλα, ένα ξενοφοβικό κόμμα, με ακροδεξιά ταυτότητα- εκείνο του Στράχε, θέτει τώρα υποψηφιότητα για να συγκυβερνήσει τη χώρα» υπογραμμίζει ο Ιταλός δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με τον Τζαννίνι, «ο επόμενος σταθμός θα είναι η Ιταλία, όπου υπάρχει επίσης μια Δεξιά που θέλει να κερδίσει τις εκλογές, μια Δεξιά η οποία ενώνει τον λαϊκισμό του Μπερλουσκόνι και την ακραία Λέγκα του Ματτέο Σαλβίνι».
Κατά την άποψη του αναλυτή της La Repubblica, η Δεξιά αυτή έχει πραγματικές πιθανότητες να κερδίσει, «υπερισχύοντας του κινήματος Πέντε Αστέρων που δεν θέλει να συμμαχήσει με κανέναν και μιας Κεντροαριστεράς, η οποία δεν βρίσκει πλέον, τον τρόπο να ενωθεί, να ξαναδημιουργήσει μια συμμαχία με στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας».
Επιδημία
Την ίδια στιγμή, ο γνωστός Ιταλός συγγραφέας Κλάουντιο Μάγκρις γράφει στην εφημερίδα Corriere della Sera:
«Η Αυστρία, τώρα, έχει μολυνθεί από μια δυσαρέσκεια η οποία αυξάνεται και μεταδίδεται, σαν μια επιδημία, σε τόσες χώρες του κόσμου. Μια πραγματικότητα που μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ξένοι στον κόσμο αυτό. Οι σημερινοί νικητές, όμως, δεν είναι πρωταγωνιστές. Είναι ένα φαινόμενο, ένας πυρετός, η επιστροφή του χειρότερου παρελθόντος, το οποίο τρέφεται από τα πιο δραματικά προβλήματα του παρόντος».
«Είναι ένας καθρέφτης μας, ο οποίος μας δείχνει ένα καθόλου ευχάριστο πρόσωπό μας» καταλήγει ο Ιταλός διανοούμενος με καταγωγή από την πόλη της Τεργέστης, η οποία μέχρι τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ανήκε στην Αυστρο-Ουγγρική Αυτοκρατορία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει το ευρύτερο αποτύπωμα της γεωπολιτικής κρίσης
Διατηρείται το κόστος δανεισμού - Ο αντίκτυπος του πολέμου στον πληθωρισμό και την ανάπτυξη
«Η πολιτική βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία» - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που εισέβαλε ένοπλος
Το προφίλ του «μοναχικού λύκου» από την Καλιφόρνια - 31χρονος δάσκαλος και προγραμματιστής
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία μετά τη νέα οδηγία του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Εσπευσμένη απομάκρυνση του προεδρικού ζεύγους μετά από πυροβολισμούς στην εκδήλωση
Εσπευσμένη απομάκρυνση του Αμερικανού προέδρου από τη δεξίωση των ανταποκριτών μετά από πυρά - Τι δήλωσε
Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι οι εκδηλώσεις μνήμης
Χάος και τρόμος όταν ακούστηκαν πυρά - Ασφαλείς ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.