- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η Ουάσινγκτον απομακρύνει το 60% των διπλωματών της από την Κούβα
Θα εκδώσει και προειδοποίηση προς Αμερικανούς τουρίστες σύμφωνα με το AP
Η Ουάσινγκτον έδωσε εντολή να αποχωρήσει το 60% του προσωπικού της από την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα εξαιτίας «συγκεκριμένων επιθέσεων» εναντίον διπλωματών και θα εκδώσει προειδοποίηση προς Αμερικανούς τουρίστες σχετικά με επιθέσεις που διαπράχθηκαν και σε ξενοδοχεία στην Κούβα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, επικαλούμενο ανώτατους αξιωματούχους που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.
Η πρεσβεία θα σταματήσει να χορηγεί θεωρήσεις εισόδου και θα προχωρήσει στην έκδοση νέας ταξιδιωτικής οδηγίας σήμερα, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.
Χθες πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση Τραμπ και το Κογκρέσο ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ οριστικοποιεί ένα σχέδιο που προβλέπει τη μείωση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα, σε αντίδραση για τα ακόμη ανεξήγητα συμβάντα που προκάλεσαν προβλήματα υγείας σε στελέχη του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού στην Κούβα.
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, 21 διπλωμάτες και μέλη των οικογενειών τους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας η αιτία των οποίων παραμένει άγνωστη: απώλεια ακοής, ζαλάδες, ναυτία και σε τουλάχιστον μία περίπτωση εγκεφαλική βλάβη. Ορισμένοι Καναδοί διπλωμάτες στην Κούβα επίσης αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα υγείας, σύμφωνα με έναν Καναδό αξιωματούχο.
Η κυβέρνηση της Κούβας τονίζει ότι δεν είχε καμιά εμπλοκή στα συμβάντα και διεξάγει έρευνα για την υπόθεση. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κανένα στοιχείο που να ρίχνει φως στα αίτια των προβλημάτων υγείας των διπλωματών.
Η απομάκρυνση μέρους του προσωπικού της πρεσβείας θα έστελνε το μήνυμα δυσαρέσκειας των ΗΠΑ για τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος και θα προκαλούσε άλλο ένα πλήγμα στις πολιτικές της κυβέρνησης Ομπάμα υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων με την Αβάνα.
Τι δήλωσε ο Τίλερσον
Οι ΗΠΑ θα «διατηρήσουν» τις «διπλωματικές σχέσεις τους με την Κούβα» παρά τις «άγνωστης φύσης επιθέσεις» που προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε 21 εργαζόμενους της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.
Η απόσυρση που ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές του 50% και πλέον του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στοχεύει στο να «ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των διπλωματών» που θα παραμένουν εκτεθειμένοι σε ενδεχόμενες νέες «επιθέσεις», εξήγησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε ένα δελτίο τύπου.
Ο Ρεξ Τίλερσον υποσχέθηκε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί «με δυναμικό τρόπο» προκειμένου να καθοριστούν τα αίτια που οι διπλωμάτες νόσησαν αλλά και οι δράστες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών όπως ο Μαμντάνι
Το περιβάλλον παραμένει το αδημοσίευτο θύμα του πολέμου
Ποιος μπορεί στ’ αλήθεια να τιθασεύσει το «μπλε τσουνάμι» πριν ξεφουσκώσει;
Οι αλλαγές που έχει κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και το διάταγμα που εξέδωσε
Την Κυριακή η απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση
O κωμικός βρέθηκε ένοχος για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τα απειλητικά μειλ που έλαβαν
Οι αρκούδες γκρίζλι αποτελούν προστατευόμενο είδος στη Βρετανική Κολομβία
Η ανάρτηση που συζητήθηκε
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο
Το ασυνήθιστο στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς ασφαλείας
Διαρροή εγγράφων φέρνει στο φως τη βαθιά στρατιωτική συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης
Το ερώτημα για τις τεράστιες επενδύσεις
Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί αντιδρούν
Δύο καταδιωκτικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να απογειωθούν για το συνοδεύσουν
Το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντo
Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών - Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Ο Χούμπερτ Άιβανγκερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.