- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πριν μερικά χρόνια, ανακαλύφθηκαν κοντά στο Stonehedge, ορισμένοι σκελετοί ανθρώπων που σύμφωνα με αναλύσεις, δεν προέρχονταν από εκείνη τη περιοχή. Πρόσφατα, το ελληνικό «αφυπνισμένο» διαδίκτυο, «ανακάλυψε» πως ένας εξ αυτών ανήκει σε Μινωίτη ή Μυκηναίο και μας το κρατάνε κρυφό.
Στο tromaktiko.blogspot.gr, newsone.gr κτλ διαβάζουμε:

Στο el.gr, πάνε ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας πως «Εμείς χτίσαμε το Stonehedge»

Ποια είναι η αλήθεια;
Το 2005, ανακαλύφθηκε ο σκελετός ενός νεαρού έφηβου που θάφτηκε κοντά στο μνημείο του Stonehenge της Βρετανίας και προέρχεται από τη Μεσόγειο αποδεικνύοντας τη σημασία του τόπου ως ταξιδιωτικό προορισμό στις προϊστορικές εποχές.
Ο σκελετός του εφήβου – που ονομάστηκε «Το αγόρι με το κεχριμπαρένιο κολιέ» επειδή είχε ανακαλυφθεί με ένα σύμπλεγμα κεχριμπαρένιων χαντρών γύρω από το λαιμό του – είναι ένας από τους πολλούς ξένους σκελετούς που βρέθηκαν γύρω από το Stonehedge.
Η Jane Evans της Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσίας, δήλωσε ότι το εύρημα χρονολογείται στα 1.550 π.Χ. «Υπογραμμίζει την ποικιλομορφία των ανθρώπων που ήρθαν στο Stonehenge από όλη την Ευρώπη», είχε δηλώσει ο Timothy Darvill του Πανεπιστημίου του Bournemouth. Και συμπλήρωσε: «Το εύρημα προσθέτει σημαντικό βάρος στην ιδέα ότι οι άνθρωποι ταξίδευαν μεγάλες αποστάσεις για να επισκεφτούν το Stonehenge, το οποίο πρέπει να είχε μεγάλη φήμη ως κέντρο λατρείας. Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ήταν σίγουρα πιο συνηθισμένα εκείνη τη εποχή από ό, τι πιστεύουμε γενικά».
Ο σκελετός, που θεωρείται ότι ήταν 14χρονος, ανακαλύφθηκε περίπου 3 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Stonehenge, στη νότια Αγγλία. Ενδείξεις για την ξένη προέλευση του εφήβου βρέθηκαν με μια τεχνική γνωστή ως ισοτοπική ανάλυση, η οποία στην περίπτωση αυτή, μέτρησε την αναλογία στροντίου και ισοτόπων οξυγόνου στο σμάλτο των δοντιων, δίνοντας στοιχεία για την ευρύτερη περιοχή στην οποία μεγάλωσε ο έφηβος. Σε κανένα σημείο οι ερευνητές δεν μίλησαν για Μινωική ή Μυκηναϊκή προέλευση του σκελετού, αλλά για ευρύτερη Μεσογειακή. Και ενώ υπάρχουν πιθανότητες να προέρχεται από τον ελλαδικό χώρο, είναι εξίσου πιθανό να προέρχεται από Ιταλία, Ισπανία ή Γαλλία όπως αναφέρει ο Telegraph. Δεν προκύπτει πουθενά όμως από την έρευνα ότι η παρουσία ανθρώπων από Ελλάδα ήταν συστηματική στο Stonehedge. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ο σκελετός ανήκει σε έφηβο που μεγάλωσε σε κλιματικές συνθήκες τυπικές στην Ιβηρική Χερσόνησο (Ισπανία).
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.