- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η παιδεραστία δεν είναι έγκλημα αλλά ασθένεια», διατείνεται Καρδινάλιος
Γουίλφριντ Νάπιερ: «Δεν είναι ποινικό πρόβλημα, είναι ασθένεια»
Οι παιδεραστές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και όχι ως εγκληματίες, δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός καρδινάλιος Γουίλφριντ Νάπιερ, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του BBC.
«Από την εμπειρία που έχω, διαπιστώνω ότι η παιδεραστία είναι στην πραγματικότητα ασθένεια. Δεν είναι ποινικό πρόβλημα, είναι ασθένεια», επέμεινε ο αρχιεπίσκοπος του Ντέρμπαν, ο οποίος συμμετείχε και στο πρόσφατο κονκλάβιο που εξέλεξε τον πάπα Φραγκίσκο.
«Είναι μια ψυχική ασθένεια. Τι κάνουμε με τις ασθένειες; Προσπαθούμε να τις θεραπεύσουμε. Εάν εγώ, που είμαι φυσιολογικός, επιλέγω συνειδητά να παραβιάσω το νόμο, πρέπει να τιμωρηθώ», συνέχισε ο 72χρονος καρδινάλιος, που είναι γνωστός για τις συντηρητικές απόψεις του. Το 2000 ο Νάπιερ επικρίθηκε σφοδρά επειδή αρνήθηκε να απομακρύνει από τη νοτιοαφρικανική Εκκλησία ιερείς που είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις παιδεραστίας.
Ο καρδινάλιος είπε ότι γνωρίζει δύο ιερείς που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδιά και στη συνέχεια έγιναν και οι ίδιοι παιδεραστές. «Μην μου λέτε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ποινικά υπεύθυνοι εξίσου με κάποιον που επιλέγει να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι κάποιου του αξίζει να τιμωρηθεί όταν και ο ίδιος φέρει τραύματα», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
Μετασεισμός 6,1 Ρίχτερ
Ήχησαν σειρήνες, ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα
Παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις
Μίλησε για μία από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες της ζωής της,
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters
Ζητά την παρέμβαση της FIFA λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Οι αρχές παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και εξετάζουν βίντεο
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.