Κοσμος

Καταλονία: Οι αρχές δείχνουν ως οδηγό του βαν τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ

Ο 22χρονος καταζητείται - ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στη Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368613-761898.jpg
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσε ότι η βασική θεωρία των αρχών που ερευνούν το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη είναι ότι ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην Λα Ράμπλα ήταν ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

Από τους τζιχαντιστές οι οποίοι συμμετείχαν, στο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα της Βαρκελώνης, έχουν συλληφθεί τέσσερις: Ο Ντρις Ουμπακίρ, 28 ετών, ο Σαχάλ Ελ Κερίμπ, 34 ετών, ο Μαχάμεντ Αάλα, 27 ετών και ο Μοχάμεντ Χουλί Τσεμχάλ.

Νεκροί είναι ο Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετών, ο Σαίντ Αάλα, 19 ετών, ο Μοχάμεντ Χικάμι, 24 ετών. ο Ομάρ Χικάμι και ο Χουσείν Αμπουγιακούμπ.

Οι αρχές αναζητούν ακόμα τρία άτομα τον Γιουσέφ Αάλα, τον Ιμάμη Αμντελμπακί Ες Σάτι και τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, 22 ετών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ να έχει διαφύγει στη Γαλλία.

«Αν ήξερα ότι βρίσκεται στην Ισπανία και πού είναι, θα πηγαίναμε να τον ψάξουμε. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται», σημείωσε ο Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, El Pais

ΠΡΟΣΦΑΤΑ