Κοσμος

Καταλονία: Πτώμα - αίνιγμα σε ύποπτο ΙΧ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368553-761826.jpg

Το πτώμα ενός άντρα, που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο είχε πέσει νωρίτερα πάνω σε αστυνομικούς για να αποφύγει τον έλεγχο, εξετάζει η  αστυνομία της Καταλονίας, για να εξακριβώσει αν συνδέεται με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.  

Λεπτομερέστερα, τρεις ώρες μετά την επίθεση στη Ράμπλα, την Πέμπτη, ένα αυτοκίνητο Ford Focus απέφυγε, αναπτύσσοντας ταχύτητα, τον έλεγχο των αστυνομικών. Χτύπησε μια αστυνομικίνα, πυροβολήθηκε πολλές φορές, και κατόπιν εμφανίστηκε ξανά κοντά στη Βαρκελόνη, στο Σαν Γιουστ Ντεζβέρν.

Ο ιδιοκτήτης του, ο 34άχρονος Πάου Περέθ Βιγιάν, κάτοικος του Βιλαφράνκα ντελ Πενεδές, βρέθηκε νεκρός μέσα στο όχημα, με τραύματα από αιχμηρό όπλο. Οι αστυνομικοί πίστεψαν αρχικά ότι ο Βιγιάν είχε σκοτωθεί από δική τους σφαίρα, όμως η νεκροτομή αποκάλυψε ότι στο πτώμα «δεν υπήρχε κανένα τραύμα από σφαίρα» είπε ο διοικητής της αστυνομίας. Τώρα αναζητείται άλλο πρόσωπο που οδηγούσε το όχημα, συμπλήρωσε.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συνδέσουμε αυτό το περιστατικό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις», είπε η αστυνομία. Αν η σχέση επιβεβαιωθεί, οι 14 βεβαιωμένοι νεκροί θα γίνουν 15.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ