- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βαγδάτη
Ο ιρακινός κλάδος της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Πέμπτης κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βαγδάτη, η οποία κόστισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.
Σε ανακοίνωσή της, που αναρτήθηκε σε τζιχαντικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI), στην οποία συναθροίζονται οι διάφορες ομάδες της Αλ Κάιντα στη χώρα, υποστηρίζει πως η επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας προκάλεσε τουλάχιστον 60 νεκρούς, επεσήμανε το SITE.
Από την πλευρά τους ιατρικές πηγές και οι αρχές ασφαλείας υποστηρίζουν πως από την έκρηξη τριών παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων κοντά στο υπουργείο βρήκαν τον θάνατο 18 άνθρωποι και άλλοι 30 τραυματίσθηκαν.
Δέκα χρόνια μετά την εισβολή των διεθνών δυνάμεων στη χώρα, οι σουνίτες στασιαστές της Αλ Κάιντα συνεχίζουν να επιτίθενται σε στόχους της σιιτικής κοινότητας, όπως επίσης και κατά της αστυνομίας και των κυβερνητικών οργάνων, αποβλέποντας στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.