- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λευκός Οίκος για τη Ρωσίδα δικηγόρο και τον υιό Τραμπ: «Ο πρόεδρος είπε τη γνώμη του»
«Όσα αναφέρονται στην δήλωση που εκδόθηκε ήταν αληθή και δεν υπάρχουν ανακρίβειες»
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαδραμάτισε έναν ρόλο στην σύνταξη της δήλωσης του μεγαλύτερου γιου του, με την οποία ο Τραμπ Τζούνιορ αρνήθηκε ότι η συνάντηση που είχε τον Ιούνιο του 2016 με μια ρωσίδα δικηγόρο σχετιζόταν με την προεκλογική εκστρατεία.
«Σίγουρα δεν υπαγόρευσε (την δήλωση)», τόνισε στην συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, «αλλά… είπε τη γνώμη του, προσέφερε τις προτάσεις του, όπως θα έκανε κάθε πατέρας», πρόσθεσε.
«Όσα αναφέρονται στην δήλωση που εκδόθηκε ήταν αληθή και δεν υπάρχουν ανακρίβειες», σημείωσε η Σάντερς.
Εντούτοις, στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε δώσει αργότερα στην δημοσιότητα ο υιός Τραμπ έδειξαν ότι συμφώνησε να συναντηθεί με μια γυναίκα η οποία, όπως του είχαν πει, ήταν δικηγόρος της ρωσικής κυβέρνησης και ενδεχομένως να διέθετε επιβαρυντικές πληροφορίες για την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.
Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε χθες ότι σύμβουλοι του Τραμπ συζήτησαν την δήλωση που θα έπρεπε να εκδωθεί για την συνάντηση του Τραμπ Τζούνιορ και συμφώνησαν ότι ο υιός Τραμπ θα έπρεπε να προχωρήσει σε μια ακριβή εξιστόρηση του επεισοδίου, ώστε όσα πει «να μην μπορεί να διαψευστούν αργότερα αν αποκαλυφθούν αναλυτικές λεπτομέρειες».
Αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς επέστρεφε στις ΗΠΑ από την Γερμανία στις 8 Ιουλίου, άλλαξε το σχέδιο και «προσωπικά υπαγόρευσε μια δήλωση στην οποία ο υιός Τραμπ ανέφερε ότι ο ίδιος και η ρωσίδα δικηγόρος συζήτησαν κυρίως ένα πρόγραμμα για την υιοθέτηση ρώσων παιδιών», τόνισε η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βλήμα έπληξε τον σταθμό χωρίς ζημιές, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για πυρηνικό κίνδυνο
Συμφωνία των Ευρωπαίων με τον Τραμπ για Ιράν, με αντάλλαγμα στήριξη στην Ουκρανία
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επίσης ο Αλί Λαριτζανί και ο Αζίζ Νασιρζαντέχ
Χάρτες από το 2021 υποδεικνύουν αδήλωτα κρούσματα και μολυσμένα ζώα στη Γουχάν - Ερωτήματα για διαφάνεια
Ο ηγεμών των ΗΠΑ εκφράζει την ακύρωση του ορθολογισμού και την επιβολή της παράνοιας. Ομιλεί με όρους οπτικών μηνυμάτων και διαφημιστικών σποτ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι
Οι κατηγορίες για βιασμό και η κρίση στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας
Νομοθετική ρύθμιση περιορίζει τα smartphones στα σχολεία λόγω εθισμού και συγκέντρωσης
Η ανάλυση των New York Times
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Kαλεί τους Ιρανούς σε δράση κατά του καθεστώτος
15 χρόνια φυλάκισης μπορεί να επισύρουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα ο διαχειριστής της ΜΚΟ Aegean Boat Report, Τόμι Όλσεν, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Τρόμσο της Νορβηγίας
Το Ιράν αποτελεί μέρος του άξονα «Κίνα-Ρωσία-Βόρεια Κορέα», μιας συμμαχίας που είχε στοχοποιηθεί και από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις
Η τρέχουσα κρίση ενδέχεται να αποτελέσει μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ένα κράτος που είναι δομημένο πάνω στη θρησκεία, βασίζεται στον φανατισμό και έχει ως κινητήριο δύναμη την εχθροπάθεια δεν μπορεί παρά να βρεθεί απομονωμένο διεθνώς.
Γιατί οι πολίτες και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν αποτρέπουν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ από τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ;
«Μόνη κερδισμένη η Ρωσία»
Στον πλανήτη πάντα κυριαρχούσε το δίκιο του ισχυρού, δεν υπήρχε ποτέ σταθερότητα ή βεβαιότητα, και η ειρήνη ήταν πάντοτε αποτέλεσμα κάποιου πολέμου (και καμιά φορά και η δημοκρατία)
Κατηγορείται για απόπειρα λαθρεμπορίας - Αυξάνεται η ζήτηση στην Ευρώπη και την Ασία
Η Βιέννη ενεργοποιεί μέτρα για να πέσει η τιμή στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.