- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σφοδρές συγκρούσεις στη Συρία
Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν και στα σύνορα με τον Λίβανο σε ένα νέο μέτωπο που φαίνεται να ανοίγει μεταξύ του συριακού στρατού και των ανταρτών.
Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση σε ένα στρατόπεδο όπου σταθμεύει η Ρεπουμπλικανική Φρουρά και η Τέταρτη Μηχανοκίνητη Μεραρχία, της οποίας ηγείται ο αδελφός του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, Μάχερ. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και ένας καταυλισμός Παλαιστίνιων προσφύγων. Ένας ακτιβιστής από τη γειτονική πόλη Τζεντεϊντέτ είπε ότι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους λόφους γύρω από το Χαν Σέιχ και εξαπολύουν επιθέσεις με εκτοξευτήρες ρουκετών, σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τους αντάρτες που έχουν περικυκλώσει το στρατόπεδο. "Μέτρησα έως και 20 εκρήξεις το λεπτό στο Χαν Σέιχ" είπε ο ακτιβιστής αυτός μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Ένας από τους διοικητές των ανταρτών είπε ότι δύναμη 1.000 ανδρών έχει αναπτυχθεί στο Χαν Σέιχ, 25 χλμ. από τα Υψώματα του Γκολάν ενώ οι αντάρτες επιτέθηκαν και σε θέσεις του στρατού στην πόλη Κουνέιτρα, κοντά στη γραμμή εκεχειρίας με το Ισραήλ αλλά και νοτιότερα, κοντά στο Γκολάν.
Σε άλλες συγκρούσεις που ξέσπασαν κοντά στο χωριό Τζουσίεχ, στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο, σκοτώθηκαν τέσσερις αντάρτες, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αδιευκρίνιστος αριθμός στρατιωτών "σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν και πιάστηκαν όμηροι" κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αυτών.
Στη βορειοδυτική Συρία, δέκα στρατιώτες της στρατιωτικής βάσης αλ Χαμιντίγε λιποτάκτησαν και κατέφυγαν σε ένα χωριό στα ανατολικά της πόλης Μάαρετ αλ Νούμαν. Οι στρατιώτες περιέγραψαν τις "πολύ άσχημες συνθήκες" που βίωναν στη βάση, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πλέον τρόφιμα γιατί οι μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιφέρεια του χωριού Χις εμποδίζουν την αποστολή εφοδίων και ενισχύσεων. "
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.