- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Έφυγε το όμορφο αγοράκι μας». Ο Τσάρλι Γκαρντ έζησε 11 μήνες και άγγιξε τις καρδιές όλου του κόσμου (εικόνες,video)
Οι δικαστές του είπαν πολλά «όχι» στο σύντομο πέρασμα που έκανε αυτό το παιδί από τη ζωή
Ο μόλις 11 μηνών, Τσάρλι Γκαρντ, έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα πριν προλάβει να γίνει ενός έτους. Στο σύντομο πέρασμα από τη ζωή ο Τσάρλι άγγιξε τις καρδιές όλου του κόσμου. Γεννήθηκε πάσχοντας από μια σπάνια γενετική διαταραχή που προκαλεί σταδιακά μυϊκή αδυναμία και εγκεφαλική βλάβη. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα στα νοσοκομεία. Οι γιατροί έχασαν κάθε ελπίδα για τον Τσάρλι, αλλά όχι οι γονείς του. Η Κόνι Γέιτς και ο Κρις Γκαρντ έδωσαν μια δύσκολη μάχη μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων για να μπορέσουν να ταξιδέψουν με το παιδί τους στις ΗΠΑ και να δοκιμάσουν μια πειραματική μέθοδο θεραπείας. Οι δικαστές αρνήθηκαν πολλές φορές.

Η μητέρα του Τσάρλι ανακοίνωσε προ ολίγου: «Το όμορφο αγοράκι μας έφυγε. Τσάρλι είμαστε τόσο περήφανοι για σένα».
Μόλις μία ημέρα πριν από το θάνατό του η δικαιοσύνη αρνήθηκε να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία των γονιών του βρέφους. Ζήτησαν να πάρουν το παιδί τους στο σπίτι και να το αποχαιρετήσουν εκεί από τη ζωή. Οι δικαστές έκριναν ότι ο Τσάρλι έπρεπε να πεθάνει σε ίδρυμα υπό την επίβλεψη γιατρών.

Εκατοντάδες άνθρωποι στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό των γονιών του Τσάρλι. Ο επονομαζόμενος «Στρατός του Τσάρλι» διαδήλωσε πολλές φορές έξω από τα δικαστήρια και κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό για τις ανάγκες της νοσηλείας του παιδιού. Συμπαράσταση βρήκαν οι γονείς στο πρόσωπο του πάπα Φραγκίσκου του Α΄, αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε να δώσει την αμερικανική υπηκοότητα στο άρρωστο παιδί.

Η δικαστική μάχη του ζεύγους Γκαρντ πήρε τέλος στις 24 Ιουλίου. Είπαν ότι ήταν μία από τις πιο «επώδυνες αποφάσεις της ζωής τους». Σήμερα 28 Ιουλίου ο Τσάρλι ξεψύχησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.